BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,75
ALTIN 2.496,55
HABER /  GÜNCEL

İstanbul için öncü deprem mi?

Büyükçekmece merkez üssü 3.8 şiddetindeki deprem İstanbullar'ı çok korkuttu...

Abone ol

İNTERNETHABER.COM İstanbul Büyükçekmece'de saat 11.15'de 3.8 şiddetinde deprem oldu. Yerin 13.2 km altında meydana gelen bu deprem akıllara "Büyük Marmara Depremi'nin habercisi mi?" sorularını akıllara getirdi.

SKY Türk'e telefonla bağlanan Deprem profesörü Ahmet Ercan bu sorulara şöyle yanıt verdi;

Aslında bu deprem çok olağan. Büyük bir Marmara Depremi için daha çok erken. Bu büyüklükte depremler olarak gerginlik boşalması olacaktır. Biz buna deprem değil depremcik diyoruz.

O fayın üreteceği en büyük deprem 4.30'tur. O bölge çok gergin. Küçükçekmece de gergin. Asla öncü bir deprem değildir. Büyük deprem için daha çok erken.

Benin araştırmalarıma göre Marmara Depremi 2045'ten olmaz. İstanbul gergin değil ki deprem olsun. Her an deprem olabilir sözü yanlıştır. Bunun bilimsel bir dayanağı yoktur. Keşke böyle depremler olsa da gerginlik gitse. İstanbul'da bir depremin yıkıcı olabilmesi için 6'yı geçmesi lazım.

NTV'ye konuşan AFAD Deprem Dairesi başkanı Murat Nurlu vatandaşların içini rahatlatan bir açıklama yaptı;

Öncü ve artçısı olmayan bir deprem. Normal bir deprem. Vatandaşların sakin olması gerekir. Zemini kötü olan yerler için diğer ilçelerden de hissedilmesi mümkündür. Orada Kuzey Anadolu Fay Zonu hareket ediyor. Küçük faylar olabilir, bunlar üzerinde gerçekleşmiştir.