BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.307,76
HABER /  GÜNCEL

İstanbul için AKOM alarma geçti! Sakın trafiğe çıkmayın

İSTANBUL için meteoroloji ve AKOM alarm üzerine alarm geçiyor, gök gürültülü şiddetli sağanak yağışlar yarın saat 15.00'a kadar kesintisiz yağacak. Öte yandan İstanbul'da 10 ilçe için sel uyarısı yapıldı

Abone ol

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), kentte beklenen gök gürültülü sağanak geçişlerine karşı uyarıda bulunmuştu. İstanbul'da akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağışın iş çıkışına denk gelmesi nedeniyle trafik yoğunluğu yaşandı. İBB trafik haritasının neredeyse tamamı kırmızıya boyandı.

İstanbul'da etkili olan yağış ve iş çıkışına denk gelmesi nedeniyle trafik yoğunluğu yüzde 72 seviyelerine çıktı. İBB yoğunluk haritasında neredeyse tüm ana arterler kırmızıya boyandı.

METEOROLOJİ 10 İLÇE İÇİN SEL UYARISI YAPTI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Yapılan son tahminlere göre İstanbul genelinde akşam saatlerinde başlayacak yağışların gece saatlerinde etkisini arttırması beklendiğinden, özellikle Sarıyer, Beşiktaş, Beykoz, Şile, Ümraniye, Üsküdar, Maltepe, Kartal, Pendik ve Tuzla ilçelerinde sel riski bulunmaktadır. Söz konusu il ve ilçelerde; köprü, menfez, altgeçit vb. yapılarda, derelerin yan kollarının birleşim yerlerinde ve akış güvenliğinin kritik olduğu noktalarda meydana gelebilecek taşkınlara karşı vatandaşlarımızın, ilgili kurum ve kuruluşların hazırlıklı ve dikkatli olması önem arz etmektedir" denildi.

"EKİPLER ANA ARTERLERDE TEMİZLİK ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR"

Öte yandan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), "İstanbul'da beklenen şiddetli yağış öncesi alarma geçen ekipler ana arterlerde temizlik çalışmalarını sürdürüyor. Yol Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı, Atık Yönetim Müdürlüğü, İSTAÇ ekipleri mazgal, yağmur suyu kanalları, su birikintisi olan muhtemel yerlerde temizlik çalışmaları yaptı" açıklamasını yaptı.

Açıklamada, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri 3 bin 865 personel, 1670 araç ve iş makinesi, 385 Motopomp, 269 Jeneratör, 411 dalgıç pompa ile 24 saat esasına göre alarmda olacak" ifadeleri yer aldı.

VALİLİKTEN SON DAKİKA AÇIKLAMASI: İstanbul Valiliği de resmi twitter hesabından bir paylaşım yaparak vatandaşları uyardı. 

"Meteoroloji Genel Müdürlüğünce bildirilen tahminlere göre İlimiz genelinde özellikle akşam saatlerinden sonra çok kuvvetli yağış beklenmekte olup; tüm kurumlarımızın ve vatandaşlarımızın herhangi bir mağduriyet yaşamaması için tedbirli ve dikkatli olmaları önem arz etmektedir."

Meteorolojinin saatlik İstanbul hava durumu tahmini: Hava durumu tahminini güncelleyen meteoroloji işleri genel müdürlüğü İstanbul'da şiddetli ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Meteoroloji sitesine saatlik hava durumu tahminini de yerleştirdi, işte o veriler:

meteoroloji istanbul saatlik hava durumu

İBB KRİZ YÖNETİMİ OLUŞTURDU: Yapılan meteorolojik uyarı doğrultusunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi oluşabilecek olumsuzluklara karşı tedbirlerini aldı. İtfaiye, Yol Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı, İSKİ, Zabıta, Atık Yönetimi, Park Bahçeler Daire Başkanlığı, İBB Trafik Müdürlüğü, 153 İBB Yerinde Çözüm ekipleri, kritik noktalarda muhtemel göllenmelere karşı alarma geçti.

Ekipler ana arterlerde, yollarda kanal temizleme, mazgal açma çalışmalarını sürdürüyor. İlçe belediyeleri de konuya ilişkin bilgilendirildi.