BIST 9.792
DOLAR 32,51
EURO 34,94
ALTIN 2.435,24
HABER /  SAĞLIK

İstanbul'un göbeğinde skandal iddia!

Taraf gazetesinde yer alan iddiaya göre İstanbul'un en büyük hastanelerinden Haydarpaşa Numune’de, tuvaletlerin hastalara temizletiliyor.

Abone ol

İstanbul’da Anadolu yakasının en büyük hastanelerinden biri olan Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’yle ilgili inanılmaz bir iddia ortaya atıldı. İstanbulluların en çok rağbet ettiği hastanelerden biri olan Haydarpaşa Numune Hastanesi hakkında atılan bu iddia, hastaları ve hasta yakınlarını çok kızdıracak.

Taraf gazetesinin haberine göre İstanbul’da Anadolu yakasının en büyük hastanelerinden biri olan Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin Fizik Tedavi Rehabilitasyon bölümünde sağlık skandalı yaşanıyor. Taraf'a göre tuvaletlerin temizliği bölümde yatan hastalara emanet.

"TUVALETLER TEMİZLENMİYOR"

Haberde yer alan ifadelere göre; "Tuvaletlerin temizlenmediğini, bu nedenle temizliklerini kendileri yaptıklarını söyleyen hastalar sağlıklarından endişe duyuyor. Binadaki kirişlerin durumunu görüştüğümüz doktorlar ise bu bölümde deprem güçlendirilmesi yapılmadığını ve yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya olduklarını ifade ediyor. Hastane doktorları Sağlık Bakanlığı’na konuya ilişkin defalarca şikayet dilekçesi yazmış ancak herhangi bir yanıt alamamışlar."

bir-skandal-da-numunede-30023-669x321.jpg

"ÇALIŞMA KOŞULLARI DA GÜVENSİZ"

Türk Tabipler Birliği Yönetim Kurulu üyesi ve Haydarpaşa Numune Hastanesi’nde 22 yıl çalışmış olan Doktor Hüseyin Demirdizen, hastanedeki hijyen sorununa ilişkin “Taşeron şirketlere bağlı çalıştırılan temizlik, yemek, güvenlik görevlileri çok ciddi bir performans baskısı altında çalışıyor. Burada mümkün olduğu kadar az sayıda insana çok sayıda iş yaptırmaya çalışıyorlar. Çalışma koşullarının güvensizliği, malzemelerin yetersizliği gibi pek çok durum göz ardı ediliyor.” dedi.