BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

İstanbul hava durumu yeni uyarı geldi!

İstanbul'da kar yağışı 4 gündür kenti esir aldı. Hava durumu raporlarına kar etkisini bugün kaybediyor. Haftasonu sıcaklıklar 9 dereceye çıkacak

Abone ol
İSTANBUL'da kar yağışı etkisini kaybediyor. Yüksek yerlerde kar yağışı aralıklarla devam edecek öğleden sonra kar İstanbul'u terkedecek. Yeni hava durumu raporlarına göre sıcaklık haftasonunda artacak 9 dereceye kadar çıkacak. Cuma öğleden sonra İstanbul'u terkedecek. Meteoroloji yeni hafta için yeni bir uyarı verdi. Pazartesi günü şiddetli yağışlar bekleniyor.

Bu arada sahil şeridinde 5-10 santimetreyi bulan kar kalınlığı, bir çok ilçede 25 santimetreye ulaştı. Çatalca'nın köyleri Binkılıç ve Aydos'ta ise kar kalınlığı 40-60 santimetreye kadar ulaştı.

kar4.20150219101704.jpg

Parçalı çok bulutlu, İstanbul öğleden sonraya, bölgenin doğusu akşam saatlerine kadar aralıklı kar yağışlı, yarın Tekirdağ ve Kırklareli'nin doğu kesimleri ile İstanbul ve bölgenin doğusu aralıklı karla karışık yağmur ve yüksekleri kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Sakarya çevrelerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

20 ŞUBAT'TA OKULLAR TATİL Mİ? İŞTE LİSTE...

HAVA SICAKLIĞI

Önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgar Kuzey ve Kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli (30-60 km/s), öğle saatlerine kadar zaman zaman kısa süreli fırtına (50-70 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor.

UYARILAR

Yağışların; Sakarya çevrelerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, vb) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir. Rüzgarın; Marmara'da kuzeyli yönlerden kuvvetli olarak (30-70 km/saat) esmesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BUZ VE DONLANMA

Kıyı kesimlerinde genelde hafif, kıyıların iç kesimlerinde orta kuvvette zirai don olayı, bölge genelinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, vb) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir.

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, kar yağışının kent genelinde yarın öğle saatlerine kadar aralıklarla devam etmesi bekleniyor.

Cuma günü iç kesimlerde karla karışık yağmur, yüksek bölgelerde ise hafif kar olarak görülecek yağış, akşam saatlerinden itibaren şehri terk edecek.

İSTANBUL 5 GÜNLÜK HAVA RAPORU

screen-shot-2015-02-19-at-10.14.51-am.png
 İstanbul'da bugün en yüksek sıcaklık 1 derece olurken en düşük sıcaklık ise eksi 6 derece olması bekleniyor. Hava sıcaklıkları Cuma gününden itibaren il genelinde artış gösterecek. Haftanın en düşük gece sıcaklığı ise Pazar gecesi -7 olacağı belirtiliyor. 

İSTANBUL'DA KAR KALINLIĞI istanbul.20150219004216.jpg
 
Şehrin sahil kesimlerinde 5-10 santimetre olan kar kalınlığı, birçok ilçede 10-25 santimetre arasında ölçüldü. Kar kalınlığı Çatalca'nın köyleri, Binkılıç ve Aydos'ta 40-60 santimetreye ulaştı.
 
İlerleyen saatlerde kar kalınlığının daha da artması beklenirken, rüzgarla beraber zaman zaman tipi şeklinde seyreden kar yağışı nedeniyle görüş mesafesi de 100 metrenin altına düşecek.
 
Bu arada yetkililer, vatandaşlar ve sürücüleri, don, buzlanma ve görüş mesafesinin azalması nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları yönünde uyardı.     
 
 istanbul-kar-yagisi.20150219002854.jpg
 
Kar kalınlıkları saat 17.20 itibarıyla Çatalca'nın köyleri, Binkılıç ve Aydos'ta 40-60, Çatalca, Esenyurt, Beylikdüzü, Hadımköy, Selimpaşa, Başakşehir, Beylikdüzü, Arnavutköy ve Uğur Mumcu'da 35-44, Çavuşbaşı, Maltepe, Beykoz, Sancaktepe ve Polenezköy'de 27-33, Çekmeköy, Ümraniye, Maslak, Göktürk ve Kemerburgaz'da 18-24, Kağıthane, Beşiktaş, Şişli, Kadıköy, Beşiktaş ve Üsküdar'da 15-22, Caddebostan, Suadiye, Bakırköy, Florya'da 8-12  santimetre olarak ölçüldü.
 
YOLA DEVAM EDEMEYEN TIR'LAR TEM'İN SOL ŞERİDİNE PARK ETTİ
 
TEM Otoyolu'ndaki kar, tipi ve buzlanma nedeniyle yola devam edemeyen çok sayıda TIR sürücüsü, Mahmutbey bölümünde kontağı kapatarak yolun sol şeridine park etti.
 
Otoyolun Mahmutbey-Başakşehir arasındaki kesiminde yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşım durma noktasına gelirken, 15 kilometrelik bölümde çok sayıda aracın beklediği belirtildi.  
 
TEM'deki tıkanıklık nedeniyle, yola devam edemeyen TIR sürücülerinin, Mahmutbey Gişeleri'ni geçmeden, araçlarını otoyolun sol şeridine park ettikleri görüldü.