BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

İstanbul hava durumu yeni kar alarmı!

İSTANBUL hava durumu saatlik tahmin fena meteoroloji açıkladı. İstanbul'da 2 gündür etkili olan fırtınalı kar yağışı bugün etkisini arttıracak. İstanbul hava durumu için 15.00'e aman dikkat!

Abone ol

İSTANBUL hava durumu saatlik tahmin 30 Aralık raporları fena. İstanbul'da 2 gündür devam eden fırtınalı kar yağışı bu sabah etkisini arttırdı. Fırtınanın etkisi ile şiddetini arttıran kar yağışının bugün saat 15.00'e kadar devam etmesi bekleniyor.

İstanbul'da kar yağışının yarın yani 31 Aralık Cumartesi günü de yer yer etkili devam etmesi bekleniyor.

İSTANBUL HAVA DURUMU SAATLİK TAHMİN 15.00'E DİKKAT!

İSTANBUL hava durumu sabah saatleri için kar alarmı verildi. 2 gündür devam eden şiddetli fırtına bugün yerini kar yağışını bırakacak. Kar yağışı sabah saatlerinde daha da etkili olacak. Akşama doğru sulu kar şekline dönüşecek.

İstanbul için saatlik tahmin

İstanbul'da sabah saatlerinde kar yağışı görülecek. Saat 15.002ten sonra sulu kara dönüşecek
İstanbul'da kar yağışı yarın sulu kar şeklinde devam edecek.

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin çok bulutlu, Marmara, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz ile Afyonkarahisar, Uşak, Kütahya, Denizli, Manisa, Isparta, Giresun, Malatya, Elazığ, Tunceli, Erzincan, Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Batı ve Orta Karadeniz kıyılarında yağmur, Doğu Akdeniz kıyıları ile Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevrelerinde kuvvetli ve yer yer şiddetli olmak üzere yağmur ve sağanak (76-100 kg/metrekare) yağışlı; diğer yerlerde karla karışık ve kar şeklinde görülecek yağışların; Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz'in iç ve yüksek kesimleri, İç Anadolu'nun doğusu ile Çorum çevrelerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı meydana geleceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Batı ve iç kesimlerde 1 ila 3 derece azalacağı, doğu bölgelerde 1 ila 3 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güneyli yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kıyı Ege ve Batı Karadeniz kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli (30-80 km/sa) ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

YOĞUN KAR UYARISI: Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Karaman, Niğde, Kayseri, Yozgat, Nevşehir, Kırşehir, Kırıkkale ve Çorum çevrelerinde yoğun kar yağışı şeklinde olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, buzlanma, don olayı v.b.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Gaziantep, Kilis, Osmaniye ve Hatay çevrelerinde kuvvetli, yer yer çok kuvvetli, Adana ve Mersin çevrelerinde şiddetli yağmur ve sağanak (76-100 kg/metrekare) şeklinde olacağı tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (sel, su baskını, ani sel, don olayı, buzlanma, ulaşımda aksamalar v.b.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Marmara, Kuzey Ege ve Batı Karadeniz'de kuzeyli yönlerden kuvvetli fırtına (60-80 km/s, hamlesi zaman zaman 100 km/saatin üzerinde) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi, soba ve baca gazı zehirlenmeleri, tipi şeklinde kar yağışı, çığ tehlikesi, ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

ZİRAİ DON UYARISI: Zirai faaliyetlerin ve seracılığın devam ettiği Marmara, Ege ve Batı Akdeniz kıyı kesimlerinde bu sabah ve gece saatlerinde hafif yer yer orta kuvvette zirai don olayı beklenmektedir. Zirai faaliyetle ve seracılıkla uğraşan üreticilerimizin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.