BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,94
ALTIN 2.436,67
HABER /  GÜNCEL

İstanbul hava durumu yeni alarm günü belli!

İSTANBUL hava durumu 5 günlük tahmin şok etti kar yine geliyor. İstanbul için yeni kar yağışı alarmı verildi sıcaklıklar çok sert düşecek, kar yağışı 3 gün boyunca etkili olacak.

Abone ol

İSTANBUL hava durumu 5 günlük tahmin meteoroloji açıkladı. İstanbul'a yine kar geliyor ve 3 gün boyunca etkili olacak. İstanbul için yeni kar alarmı verildi meteorolojinin günler öncesinden verdiği uyarıya göre, yılın ilk karı sert gelecek sıcaklıklar 8 derece birden düşecek. İstanbul'da hava bugün çok bulutlu ve 10 derece olacak.

Hava durumu son tahminlerine göre bu kez dondurucu soğuklar Batı'dan yani Trakya'dan girecek.Cuma gübü Kırklaerli, Edirne, Tekirdağ, Bursa ve Balıkesir'de sıcaklıklar sert düşecek kar yağışı etkili olacak.

İSTANBUL HAVA DURUMU KAR GELİYOR CUMA ALARMI!

İSTANBUL hava durumu yılın ilk karı sert geliyor, 6 Ocak Cuma gününe aman dikkat. Sıcaklıklar 8 derece birden düşecek. Kar yağışı 3 boyunca etkili olacak.

CUMA GÜNÜ TRAKYA'DAN GİRECEK!

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, çok bulutlu havanın hüküm sürdüğü Trakya'da yarın sağanakların etkili olacağı tahmin ediliyor.

Cuma günü kar İstanbul'a Trakya'dan girecek. Kırklareli, Tekirdağ, Edirne kar altında


Cumadan itibaren ise soğuk hava sisteminin etkisiyle sağanakların Trakya'da yoğun kar yağışına dönüşeceği ve Marmara Bölgesi'ni etkileyeceği öngörülüyor.

İstanbul için saatlik hava durumu tahmini


CUMA GÜNÜ DONDURUCU SOĞUK TRAKYA'DAN GİRECEK!

Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Yalova ve Bilecik'te cuma günü başlayacak kar yağışıyla hava sıcaklıkları, mevsim normallerinin altında seyredecek.

Yarın hava sıcaklığının 11 dereceye yükseleceği Bursa'da cuma günü kar yağışının başlaması bekleniyor. Yağışın etkisiyle düşecek hava sıcaklıklarının cumartesi ve pazar günü en yüksek sıfırın altında 3 derece olacağı tahmin ediliyor.

Gece sıcaklıklarının sıfırın altında 9 dereceye kadar ineceği Bursa'da, hafta sonunda mevsim normallerinin altında sıcaklık görülecek.

Kar kalınlığının 2,25 metre olduğu kış turizminin merkezi Uludağ'da cuma günü başlayacak kar yağışının hafta sonunda da sürmesi bekleniyor.

Hafta sonunda Bilecik'te gündüz hava sıcaklığının sıfırın altında 4, gece ise sıfırın altında 9 dereceye düşeceği tahmin ediliyor.

Balıkesir'de cuma günü başlayacağı öngörülen kar yağışının cumartesi ve pazar günü de etkisini sürdürmesi bekleniyor.

YARINDAN İTİBAREN KAR TEKRAR BAŞLIYOR

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin öğle saatlerinden sonra yeni bir yağışlı sistemin etkisine gireceği tahmin ediliyor. Buna göre zamanla Marmara, Ege, Batı Akdeniz ile Ankara, Eskişehir, Düzce ve Bolu çevrelerinin yağışlı geçmesi bekleniyor. Yağışların Marmara, Kıyı Ege, Batı Akdeniz kıyılarında sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak, İç Ege ile Ankara, Eskişehir, Düzce ve Bolu çevrelerinde karlakarışık yağmur ve kar şeklinde olmak üzere gece saatlerinden sonra Kıyı Ege ile Çanakkale'nin güney ilçeleri, Balıkesir'in kıyı ilçeleri ve Antalya'nın doğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Batı bölgelerde 1 ila 3 derece artacağı, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, zamanla Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Batı ve Orta Karadenizde güney yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına(50-70 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; gece saatlerinden sonra Kıyı Ege ile Çanakkale'nin güney ilçeleri, Balıkesir'in kıyı ilçeleri ve Antalya'nın doğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması(21-50 kg/metrekare) beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (su baskını, ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinin düşmesi vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın zamanla Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Batı ve Orta Karadenizde güney yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına(50-70 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi, soba ve baca gazı zehirlenmeleri, ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.