BIST 9.525
DOLAR 32,58
EURO 34,77
ALTIN 2.508,61
HABER /  GÜNCEL

İstanbul hava durumu Vali Şahin'den son dakika uyarısı

İstanbul hava durumu alarmı devam ederken İstanbul Valisi Vasip Şahin'den son dakika uyarısı geldi. İstanbul'da zincirsiz araçların trafiğe çıkması yasaklandı.

Abone ol

İstanbul hava durumu alarmı devam ederken İstanbul Valisi Vasip Şahin'den son dakika uyarısı geldi.

İstanbul Valisi Vasip Şahin zincirsiz araçların trafiğe çıkmasına izin verilmeyeceğini açıkladı.

İstanbul Valisi Vasip Şahin Twitter'dan yaptığı açıklamada, "İlimizde süren yoğun kar yağışı nedeniyle başta tır ve kamyonlar olmak üzere zincirsiz araçların trafiğe çıkmasına izin verilmeyecektir." dedi

1044391_1b018b8af4a078f291a79716fb3e57bc.jpg


İstanbul’da gece boyu yolları kapatarak ulaşımı engelleyen kar yağışı, çarşamba sabahı Avrupa Yakası ve Boğaz çevresinde etkili olurken, kara ulaşımını fazla aksatmadı. Ana hatlarda ekiplerin gece boyu çalışmalarıyla açılan yollar, aralıklarla bastıran tipiye rağmen çoğunlukla açık kaldı.
Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet (FSM) köprülerinde Anadolu yakasından Avrupa’ya geçişlerde yoğunluk yaşanırken, karşı istikamet nispeten daha akıcı.

istanbul-kar-yagisi-suruculer-dikkat-zincirsiz-trafige-cikmak-yasak.jpg
FSM'DE 12 ARAÇ BİRBİRİNE GİRDİ

FSM’de dün gece 12 aracın karıştığı ve 2 kişinin yaralandığı zincirleme trafik kazası nedeniyle ulaşım durmuştu. Yol kazadan yaklaşık 2 saat sonra köprü tek şeritle de olsa ulaşıma açılabilmişti.

Aralıklarla devam eden tipi nedeniyle yolların kapanmaması için ekiplerin gece boyu çalıştığını vurgulayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), tuzlama çalışmalarının sürdüğünü açıkladı.
Köprü, viyadük, bağlantı yolları TEM ve E-5'te kar küreme çalışmalarının da devam ettiğini söyleyen İBB, yaklaşık 5 bin personel ve binden fazla araçla hizmet verildiğini duyurdu.
Bir gecede 15 bin ton tuz ve 320 ton solüsyon kullanan İBB, ilçe belediyelerine de 889 ton tuz takviyesi yaptı.

istanbul-kar-yagisi-metrobus-durdu-vatandaslar-yurudu.20150218104241.jpg
METROBÜS DURDU VATANDAŞ YÜRÜDÜ

Dün akşam mesai saatinde çileye dönen trafikte sabah saatlerinde de aksamalar yaşandı. Metrobüs seferleri de yağıştan olumsuz etkilendi. Yolda kalan metrobüslerden inen vatandaşlar yollarına yürüyerek devam etti.

BİR GECEDE 841 KAZA

Sabah saatlerinde Avrupa Yakası'nda ve Boğaz çevresinde daha da etkili olan yağış nedeniyle trafik aksadığını söyleyen İBB, Selimpaşa ile Kumburgaz arasında görüş mesafesinin 5 metreye düştüğünü aktardı. Afet Koordinasyon Merkezi'nden kenti izleyen kameralarda, Boğaziçi Köprüsü Anadolu Yakası istikametinde trafik akışının çok yavaşladığı görüldü. Gece, havanın daha da soğumasıyla yollarda gizli buzlanma oluştuğunu söyleyen İBB, kar lastiği kullanmayan araçların neden olduğu 841 trafik kazası tespit edildiğini açıkladı.