BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

İstanbul hava durumu uyarısı 5 günün raporu

İSTANBUL hava durumu tahminlerine göre aşırı sıcak cuma günü vuracak. İstanbul'a meteoroloji haftasonu için de sıcak uyarısı yaptı. 5 günlük hava durumu raporu şöyle.

Abone ol

İSTANBUL için meteoroloji hava durumu raporunda aşırı sıcak uyarısı yaptı. Türkiye cuma günü aşırı sıcakların etkisi altına girecek. İstanbul 'da hava durumu değerlendirmesine göre sıcaklık 33 derece çıkacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son hava durumu açıklamasına göre Basra alçak basıncının etkisi ile Türkiye'deki hava sıcaklığı mevsim normallerinin 2 ile 5 derece üzerine çıktı. Daha sıcak hava dalgası ise cuma günü tüm yurdu etkileyecek. İstanbul hava durumu tahminlerine göre ise aşırı sıcaklar pazar günü daha da etkili olacak.

İSTANBUL HAVA DURUMU
Meteorolojinin İstanbul hava durumu tahminine göre cuma günü etkili olacak aşırı sıcaklar pazartesi günü de devam edecek.

istanbul-hava-durumu-haritali.20150722144211.jpg
HAVA DURUMU AŞIRI SICAK UYARISI
Cuma günü ve hafta sonunda Karadeniz bölgesinin iç kesimleri ile Anadolu ve Doğu Anadolu bölgelerinde aşırı sıcaklar etkili olmaya başlayacak.

Aşırı sıcaklar Pazar gününden itibaren ise Marmara bölgesini kavuracak. Pazar günü İstanbul ve Bursa başta olmak üzere tüm marmara bölgesinde hissedilir derecede bir ısı artışı yaşanacak.

Aşırı sıcaklar iç bölgeleri de vuracak. Ankara, Konya ve Kayseri başta olmak üzere hava hava sıcaklığı normalin 3 ila 7 derece üzerine çıkacak.

RÜZGARDA YETMEYECEK NEM 40 DERECE YAPACAK

Güney Ege ve Akdeniz kıyı kesiminde rüzgarın yarından itibaren kuzey yönlerden güney yönlere dönmesiyle en yüksek hava sıcaklığının 40 dereceden 30 ila 35 derece arasına düşeceği tahmin ediliyor. Ancak güneyli rüzgarlarla deniz üzerinden taşınacak nemle hissedilen sıcaklıkların 40 derece civarında olacağı ön görülüyor.

Meteorolojinin açıklamasında yüsek hava sıcaklıklarının oluşturabileceği başta sağlık sorunları olmak üzere, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.