BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,15
ALTIN 2.301,00
HABER /  GÜNCEL

İstanbul hava durumu kar ne zaman yağacak?

İstanbul'da kar ne zaman yağacak yeni hava durumu tahminlerine göre bu geceden itibaren İstanbul'da sıcaklıklar düşüyor kar yağışı başlıyor.

Abone ol

İSTANBUL'da kar yağışı ne zaman başlayacak, yeni hava durumu raporlarına göre sıcaklık bu geceden itibaren 6 ila 8 derece birden düşecek. Yarın İstanbul'da yüksek yerlerde zaman zaman kar yağışı görülebilir. Sibirya'dan gelen yeni soğuk hava dalgası için uyaran uzmanlar, vatandaşları don ve buzlanma olaylarına karşı uyardı. İstanbul'dava durumu çok bulutlu, bölgenin doğusunun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur, akşam saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

hava-durumu.20150216151016.jpg

Çok bulutlu, bölgenin doğusunun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur, akşam saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

İSTANBUL'DA KAR BASTIRDI! BU NASIL HAVA BÖYLE...

İSTANBUL'DA AKŞAM SAATLERİNE DİKKAT!

Meteoroloji tarafından yapılan yazılı açıklamada İstanbul'da yağmur şeklinde devam eden yağışların akşam saatlerinden itibaren yüksek kesimlerde kar yağışı şeklinde devam edeceği belirtilerek İstanbul ve Marmara Bölgesinin doğusunda halen yağmur şeklinde devam eden yağışın bugün akşam saatlerinden sonra ve gece saatlerinde karla karışık yağmur, yüksek kesimlerinde kar yağışı şeklinde devam edeceği, yarın sabah saatlerinden itibaren ise yağışların kuvvetli kuzeyli rüzgarlarla birlikte İstanbul il genelinde kar yağışına dönüşeceği tahmin ediliyor. 

hava-durumu-2.20150216151048.jpg

İSTANBUL'DA 5 GÜNLÜK HAVA RAPORU

screen-shot-2015-02-16-at-12.58.26-pm.png

METEOROLOJİDEN YOĞUN KAR ALARMI! BU SAATE DİKKAT

KAR TEKRAR GELİYOR

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Orta Karadeniz, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Muğla, Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın ve Sinop çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, iç kesimler ve Doğu Anadolu' nun güneydoğu kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Meteoroloji tarafından yapılan yazılı açıklamada soğuk ve yağışlı havanın Sibirya kökenli olduğu belirtilerek "Yurdumuzun; yarından itibaren Karadeniz üzerinden gelen Sibirya kökenli çok soğuk ve yağışlı havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor. Yarın; Güney ve Kıyı Ege ile Van ve Hakkari dışında kalan ülke genelinde yağış bekleniyor. Yağışların; iç bölgelerde karla karışık yağmur ve kar, kıyı kesimlerde yağmur, akşam saatlerinden sonra Batı Karadeniz kıyı kesiminde de kar şeklinde olması tahmin ediliyor" ifadeleri kullanıldı.

"HAVA SICAKLIKLARI 6-10 DERECE AZALACAK"

Meteoroloji, yağışlı sistemin cuma günü yurdu terk edeceğini kaydederek "Yağışlı sistemin; cuma günü doğu bölgelerimizde etkili olduktan sonra yurdumuzu terk edeceği bekleniyor. Hava sıcaklıklarının; Salı gününden itibaren ülkemizin kuzey ve batı kesimlerinde hissedilir derecede (6 ila 10 derece) azalacağı ve mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; yarın akşam saatlerinden itibaren hızını artırarak, Salı ve Çarşamba günleri Marmara, Ege, Batı Akdeniz ve Batı Karadeniz'de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına (40-70 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Bu hafta beklenilen kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışları ile hissedilir derecede azalacak hava sıcaklığına karşı ilgilileri ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir" açıklamasında bulundu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ayrıca soğuk ve yağışlı hava nedeni ile buzlanma, don olayı, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi, çığ tehlikesi ve ulaşımda aksamalar gibi oluşması muhtemel risklere karşı dikkatli olunması konusunda uyardı.

YURT GENELİNDE HAVA NASIL OLACAK?

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Rüzgar öğleden itibaren kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Afyonkarahisar, Kütahya çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz kıyıları ve Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların yarın(Salı) Doğu Karadeniz kıyıları, Ordu, Sinop ve Samsun çevreleri ile Kastamonu'nun kıyı ilçelerinde yer yer yoğun kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların yarın(Salı) Doğu Karadeniz kıyıları, Ordu, Sinop ve Samsun çevreleri ile Kastamonu'nun kıyı ilçelerinde yer yer yoğun kar şeklinde olacağı tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunun yüksek ve eğimli yerlerinde muhtemel çığ tehlikesi bulunduğundan yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON İLE BİRLİKTE SİS UYARISI

Gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir.