BIST 9.681
DOLAR 32,54
EURO 34,90
ALTIN 2.426,50
HABER /  GÜNCEL

İstanbul hava durumu kar ne kadar sürecek?

İstanbul için Meteorolojinin yaptığı hava durumu tahmininde kar sürprizi yaşandı. İstanbul'a kar beklenenden çok daha kuvvetli geldi. İşte son hava durumu tahmini.

Abone ol

Hava durumu İstanbul için sürpriz yaşattı. Meteoroloji karla karışık yağmur dedi yoğun kar bastırdı. Bursa, Bolu, Çanakkale, Balıkesir, Kütahya, Sakarya, Bilecik ve Eskişehir illeri için de son dakika uyarı geldi. Yoğun kar yağışı uyarısının ardından gözler valiliklere döndü okullar yarın (13 Ocak salı günü) tatil olur mu?

Meteoroloji son hava durumu tahminine göre Türkiye'nin kuzeybatısından giriş yapan karlı hava yoğun bir şekilde etkili olacak.

Meteorolojinin resmi sitesinde yer alan saatlik tahminlere göre İstanbul'da gündüz saatlerinde kar yağışı beklenmiyordu. Tahminlere göre kar yağışı yağmurla birlikte görülecek ve fazla etkili olmayacaktı. Ancak kar yağışı beklenenden yoğun ve erken geldi.

i̇stanbul-hava-durumu-kar-ne-kadar-sürecek-.jpg
İstanbul 'da sabah saatlerinde etkili olan yağmur ve fırtına, öğle saatlerinde kentin yüksek kesimlerinde kar yağışına dönüştü.


ANADOLU YAKASINDA KAR ETKİLİ OLDU

Sulu kar olarak beklenen yağışlar İstanbul'un Anadolu yakasında yoğun kar yağışı şeklinde görüldü. Meteoroloji sitesinde yer alan saatlik hava durumu tahminine göre kar yağışı saat 21.00'dan itibaren yağmurla birlikte görülecek. Sulu kar yağışı gece saat 23.00'da etkisini yitirecek.

istanbul-hava-durumu-saatlik.12.01.2015.jpg

İSTANBUL 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
Hava durumu tahminleri İstanbul'daki kar yağışının yarın tamamen etkisini yitireceği yönünde. Meteoroloji sitesinde yer alan bu haftanın hava durumu tahmini İstanbul için şöyle;
12-ocak-2015-istanbul-hava-durumu.20150112150622.jpg
8 İL İÇİN METEOROLOJİDEN KAR UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün internet sitesinde yer alan "yoğun kar yağışı" uyarısına göre yoğun kar yağışı bu akşamdan itibaren etkili olacak. Kar yağışının kuvvetli olarak görüleceği iller ise şöyle sıralandı;

-Çanakkale'nin doğusu,
-Balıkesir,
-Kütahya,
-Bursa'nın güney ve doğusu,
-Sakarya'nın güneyi,
-Bilecik, Bolu
-Eskişehir'in batısında yarın sabah saatlerine kadar kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde devam etmesi bekleniyor.

i̇stanbul-hava-durumu-kar-ne-kadar-sürecek--.jpg

Başta ulaşım olmak üzere meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.