BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,13
ALTIN 2.303,58
HABER /  GÜNCEL

İstanbul hava durumu kar ne kadar sürecek?

Meteorolojiden gelen İstanbul hava durumu raporuna göre yarın kar yağışı yerini sulu kara bırakacak ancak şiddetli fırtına bekleniyor.

Abone ol

İstanbul hava durumu tahminleri tuttu. Beklenen kar yağışı dün akşam saat 17.00 sıralarında başladı. Peki İstanbul'da kar yağışı ne zaman bitecek? Meteoroloji'nin son tahminlerine göre yarın kar yağışı yerini sulu kara bırakacak ancak şiddetli fırtına bekleniyor.

Kar yağışı özellikle İstanbul’un en yüksek yeri Çamlıca Tepesi’nde kendini gösterdi. Boğaz Köprüsü manzaralı Çamlıca Tepesi’nde yağan kar, güzel görüntüler oluşturdu.

İSTANBUL'DA KAR ÇARŞAMBAYA KADAR ARA ARA YAĞACAK

Yağış bu sabah da çok erken saatlerde hafif aralıklarla devam etti. Kuvvetli poyrazla birlikte karla karışık yağmur ve karın günboyu sürmesi bekleniyor.

İstanbul'daki kar yağışının, Çarşamba günü öğle saatlerinden itibaren tekrar karla karışık yağmura dönüşmesi bekleniyor. Bugün görülecek kar yağışları, kuvvetli poyraz ayrıca Çanakkale, Bursa, Balıkesir, Yalova, Kocaeli Sakarya hattını da etkileyecek.

istanbul-hava-durumu-kar-ne-kadar-surecek.20141230134041.jpg

İSTANBUL'DA KAR EN ÇOK BURALARI VURDU

İstanbul'u dün akşamdan itibaren etkisi altına alan soğuk hava ve kar yağışı devam ediyor.

Kar yağışı, özellikle Anadolu Yakası'nda Kartal, Şile, Çamlıca ve Çekmeköy'de etkili olurken, araçların üstü, evlerin çatıları ve ağaçlar beyaza büründü.

istanbul-hava-durumu-kar-ne-zaman-bitecek.jpg 

İDO'DAN SEFER İPTALİ

İstanbul Deniz Otobüsleri'nin (İDO) bazı seferleri olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildi.

İDO'dan yapılan açıklamaya göre, 10.30'daki Bursa-Yenikapı-Kadıköy, 13.40'taki Kadıköy-Yenikapı-Bursa ve 18.30'daki Bostancı-Yenikapı-Bandırma deniz otobüsü seferleri, olumsuz hava koşulları nedeniyle yapılamayacak.



THY SEFER İPTALLERİ 

Türk Hava Yolları (THY), bugün gerçekleştireceği bazı iç ve dış hat seferlerini iptal etti.

THY'nin internet sitesinden yapılan açıklamada, yarın yapılması planlanan karşılıklı bazı seferlerin, meteorolojik beklenti ve olası kapasite azaltılması doğrultusunda iptal edildiği belirtildi.

Açıklamada, saat 06.55 İstanbul-Konya, 08.55 Konya-İstanbul, 07.30 İstanbul-Budapeşte, 09.25 Budapeşte-İstanbul, 10.00 İstanbul-Ankara, 11.50 Ankara-İstanbul, 11.00 İstanbul-Ankara, 13.00 Ankara-İstanbul seferlerinin yapılmayacağı aktarıldı.

HİSSEDİLEN SICAKLIK -7 DERECE

Son ölçümlere göre İstanbul'da öğlen saatlerinde sıcaklık 1 derece olarak kaydedildi. Ancak şiddetli rüzgar ve kar yağışı nedeniyle hissedilen sıcaklık -8 dereceye kadar düştü.

ekran-resmi-2015-12-30-13.41.06.png

İSTANBUL'DA KAR ÖNLEMLERİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kenti dün akşamdan itibaren etkisi altına alan soğuk hava ve kar yağışına karşı çalışmalarını sürdürdü.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, kar yağışı öğle saatlerine kadar devam edecek ve yağış Anadolu yakasında etkili olacak.

Rüzgarın şiddetinin 70 kilometreye ulaştığı kentte, Yol Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı ekipleri sabaha kadar muhtemel olumsuzluklara karşı hazır bekletildi.

Fırtına nedeniyle 8 ağaç devrilirken, 7 binanın çatısı uçtu. Çok sayıda tabela ve reklam panosu zarar gördü. 

Kar yağışı, özellikle Kartal, Şile, Hadımköy, Beylikdüzü, Beykoz ve Çatalca'nın yüksek kesimlerinde etkili olurken, gece boyunca bin 605 personel ve 820 araçla olumsuz koşullarla mücadele edildi.

Sabaha kadar buzlanmaya karşı 742 ton tuz kullanıldı.

istanbul hava durumu kar ne zaman bitecek.jpg