BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,57
ALTIN 2.498,52
HABER /  GÜNCEL

İstanbul hava durumu haftasonu nasıl olacak?

Haftasunu sıcaklıklar düşmeye başlayacak hava durumu kötü. Meteroloji son tahminleri açıkladı. İstanbul'da sıcaklık 8 derece birden düşecek.

Abone ol

Hava durumu sıcaklıklar düşecek. Meteoroloji son tahminleri açıkladı. 9 şubat'tan itibaren sıcaklıklar hisedilir derecede düşecek. Özellikle İstanbul'da bahar havası bitiyor yağmur ve balkanlardan gelen soğuk hava kenti etkisi altına alıyor.

9 ŞUBAT'A DİKKAT KAR GELİYOR!

Güneşe aldanmayın, yeni soğuk hava dalgası kapıda. Yetkililer pazar gününden itibaren sıcaklığın azalacağını 9 Şubat itibari ile kar yağışının etkili olacağını bildirdi.

Meteoroloji’den yapılan açıklamada, “Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve az bulutlu, zamanla batı bölgelerin çok bulutlu, akşam saatlerinde Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege'nin, gece Marmara'nın doğusu, İç Ege ve Batı Karadeniz'in batısının yağmur ve sağanak yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile İç Anadolu'nun kuzeydoğusunda buzlanma ve don olayı, iç ve doğu bölgelerde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.” denildi.

İSTANBUL'DA SICAKLIK DÜŞÜYOR

Son birkaç gündür bahar havası yaşayan İstanbul içinde kötü haber geldi. Meteorloji sıcaklıkların hızla düşeceğini, çarşamba ve perşembe günleri ise değerlerin 3 dereceye kadar düşeceğini bildirdi.

5 GÜNLÜK HAVA RAPORU

screen-shot-2015-02-06-at-10.08.41-am.png

DOĞU KARA TESLİM

Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 17 dereceyle Erzurum ve Ardahan'da kaydedildi.

Meteoroloji Tahmin ve Uyarı Merkezi yetkililerinden alınan bilgiye göre, Sibirya yüksek basınç sisteminin etkisi altında olan bölge genelinde havanın parçalı ve az bulutlu, sabah ve gece saatlerinde yer yer sisli ve puslu geçeceği tahmin ediliyor.

hava-durumu-2.jpg

Gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere Erzurum ve Ardahan'da 17, Ağrı'da 15, Kars'ta 14, Bitlis'te 10, Muş ve Erzincan'da 4, Iğdır ve Van'da 3, Hakkari'de 2 derece ölçüldü.

SİBİRYA SOĞUKLARI

Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 12 dereceyle Ağrı ve Kars'ta ölçüldü.

Meteoroloji Tahmin ve Uyarı Merkezi yetkililerinden alınan bilgiye göre, Sibirya yüksek basınç merkezinin etkisi altında bulunan bölge genelinde havanın parçalı ve az bulutlu geçmesi bekleniyor.

hava-durumu.20150206102108.jpg

Gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere Ağrı ve Kars'ta 12, Erzurum'da 10, Bitlis ve Ardahan'da 9, Erzincan'da 5, Muş'ta 4, Van ve Hakkari'de 2, Iğdır'da ise sıfır derece kaydedildi.

Günün en yüksek hava sıcaklıklarının da Ağrı'da sıfırın altında 4, Muş'ta sıfırın altında 2, Kars'ta 1, Erzurum'da 2, Ardahan'da 4, Van'da 6, Erzincan'da 7 ve Iğdır'da 11 derece olması tahmin ediliyor.

Kent merkezlerindeki kar kalınlıkları da Bitlis'te 59, Muş'ta 26, Ağrı'da 22, Erzurum'da 21, Ardahan'da 13, Hakkari'de 4, Kars ve Van'da 3, Kop Dağı'da 51 santimetre ölçüldü.

hava-durumu3.jpg

Bölge genelinde etkisini sürdüren soğuk hava nedeniyle iş yeri, ev ve araçların camları buz tuttu, yol ve kaldırımlarda buzlanma meydana geldi. Çatılarda boyu 1,5 metreyi bulan buz sarkıtları oluştu.