BIST 9.580
DOLAR 32,49
EURO 34,59
ALTIN 2.476,74
HABER /  GÜNCEL

İstanbul hava durumu daha fenası bugün!

Kar yağışı İstanbul'u esir aldı yeni hava durumu raporlarına göre daha fenası bugün yaşanacak. Meteoroloji kar devam edecek dedi. Peki yarın 19 şubat perşembe okullar tatil olur mu?

Abone ol

İSTANBUL'da kar yağışı şiddetini arttırarak devam ediyor. Hava durumu tahminlerine göre bugün sıcaklıklar daha düşüyor kar yağışı sabah saatlerinden itibaren etkili olmaya başladı. Öğleden sonra kar yağışı daha da bastıracak. Kuvvetli rüzgarla birlikte yağışların tipiye dönüşmesi bekleniyor. Bugün İstanbul'da okullar tatil edildi peki yarın yani 19 şubat perşembe günü okullar tatil edilecek mi, gözler İstanbul Valiliği'nden gelecek haberlerde...

istanbul.20150218092105.jpg

18.02.2015 Çarşamba günü kar yağışının etkisini arttıracağı ve 19.02.2015 Perşembe günü öğle saatlerine kadar aralıklarla ve zaman zaman kuvvetli kar sağanağı şeklinde devam edeceği bekleniyor. Bu süre zarfında kar yağışlarının, ilçe bazında değişiklikler göstermek üzere yerde 10-25 cm arasında kar örtüsü oluşturacağı tahmin ediliyor.



Zaman zaman fırtına şeklinde esecek kuvvetli kuzeyli rüzgarlarla birlikte, yoğun kar yağışının neden olabileceği kara, hava, deniz ulaşımında aksamalar, buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

KAR KALINLIKLARI ŞÖYLE

Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, İtfaiye, Zabıta, Park ve Bahçeler ve Atık Yönetim Müdürlüğü ekipleri kış çalışmalarında dün gece 4815 personel 1028 araç ile gece boyunca görev yaptı. Dün sabahtan bu sabaha kadar 15 bin ton tuz, 320 ton solüsyon kullanıldı. İlçe Belediyelerine ise 889 ton tuz verildi. Sabah saatlerinde ana arterler, E-5 ve TEM yollarında sorun yaşanmadı"

Bazı bölgelerdekikar kalınlıkları şöyle belirtildi:

Çatalca'nın köyleri, Bınkılıç, Aydos: 40 - 60 cm

Çatalca, Esenyurt, Beylikdüzü, Hadımköy, Selimpaşa, Başakşehir, Beylikdüzü, Arnavutköy, Uğur Mumcu: 25- 40 cm

Çavuşbaşı, Maltepe, Beykoz, Sancaktepe, Polenezköy: 20-25 cm

Çekmeköy, Ümraniye, Maslak, Göktürk, Kemerburgaz: 15-20 cm

Kağıthane, Beşiktaş, Şişli, Kadıköy, Beşiktaş, Üsküdar: 10-15 cm

Caddebostan, Suadiye, Bakırköy, Florya: 5-8 cm

5 GÜNLÜK HAVA RAPORU

screen-shot-2015-02-18-at-9.15.03-am.png

PERŞEMBE GÜNÜNE KADAR KAR VAR

İstanbul’da hava,  bu akşam saatlerinde eksileri görecek.Dün başlayan kar yağışı yarın da devam edecek. Perşembe günü ise kar yağışı İstanbul’u terk ederek yerini parçalı bulutlu havaya bırakacak.

Üsküdar'da Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nü ziyareti öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Vasip Şahin, velilerin ve öğrencilerin merakla bekledikleri okulların yarın tatil edilip edilmeyeceğiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Şahin, "Daha önceki kar yağışlarında olduğu gibi, okulların tatil edilmesiyle ilgili meteorolojik verileri dikkate aldık. Bugün akşam değerlendireceğiz ve yarın yağacak yağış durumuyla birlikte öğrencilerimizin, servislerin, taşıtların ulaşım ve trafik güvenliği noktasında eğer bir sıkıntı yaşayacaklarsa, onu önleyici yönde kararımızı veririz. Yarın tatil olup olmayacağıyla ile ilgili kararımızı akşam meteorolojik değerlendirmeleri alıp öyle vereceğiz" dedi.

Kararı kendilerinin duyuracağını kaydeden Şahin öğrencilerden de "eğitimden ayrı kalmamaya" yoğunlaşmalarını istedi.

Parçalı çok bulutlu, İstanbul ve bölgenin doğusu ile Tekirdağ ve Kırklareli'nin doğu kesimleri aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; İstanbul ve bölgenin doğusunda (Kocaeli, Sakarya ve Yalova) kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI

Mevsim normallerinin 5 ila 8 derece altında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR

Kuzey ve Kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli (40-60 km/s), zaman zaman kısa süreli fırtına (60-80 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI Yağışların; İstanbul ve bölgenin doğusunda (Kocaeli, Sakarya ve Yalova) kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, vb) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR VE FIRTINA UYARISI

Rüzgarın, Kuzey ve Kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli (40-60 km/s), zaman zaman kısa süreli fırtına (50-80 km/s) şeklinde esmesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, vb) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI

Bölge genelinde; özellikle yüksek kesimlerde olmak üzere buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, vb) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir.

KAR KALINLIĞI 30 CM'Yİ GEÇTİ

İstanbul'da sabah saatlerinde başlayan kar yağışı sürerken, Çatalca ve Hadımköy'de kar kalınlığı 20 santimetre ölçüldü. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 1. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, saat 17.00 itibarıyla kar yüksekliği Çatalca ve Hadımköy'de 20, Arnavutköy'de 15, Beylikdüzü, Başakşehir ve Esenyurt'da 10 santimetreye ulaştı. 

Kar kalınlığı Kavacık, Kandilli ve Sarıyer'de 8, Beykoz, Aydos, Ümraniye, Çekmeköy ve Zekeriyaköy'de 5, Bağcılar, Başakşehir, Silivri ve Maslak'ta 3, Fatih, Şile, Yakacık ve Bakırköy'de 2, Kartal ve Pendik'te 1 santimetreye yükseldi.

BOLU'DA HAYAT DURDU!

Bolu'da kar yağışı, günlük yaşamı ve ulaşımı olumsuz etkiliyor. 

Kent merkezinde sabah başlayan yağış nedeniyle kar kalınlığı 5 santimetreye ulaştı. İş yerlerine gitmek için evlerinden çıkan vatandaşlar, buzlanmanın da etkisiyle yürümekte güçlük çekti.

kiş4.jpg

Yağış nedeniyle ulaşımda da zaman zaman aksamalar yaşanıyor. Sürücüler, yağış dolayısıyla trafikte yavaş seyrediyor.

Bolu Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, kar yağışının 20 Şubat'a kadar devam edeceğini, hava sıcaklıklarının ise sıfırın altında 5 dereceye kadar düşeceğini bildirdi.

DENİZLİ-AFYON YOLU KAPANDI!

Kar yağışı ve buzlanma nedeniyle Denizli'yi Antalya ve Afyonkarahisar'a bağlayan yollarda ulaşım kontrollü sağlanıyor.

denizli1.jpg

Kentte akşam saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle şehirler arası karayollarında ulaşım kontrollü sağlanıyor, Denizli-Antalya karayolu Cankurtaran mevkisine tır, çekici gibi ağır tonajlı araçlar ile zincirsiz araçların geçişine izin verilmiyor.

Karayolları ekiplerinin tuzlama ve kar küreme yaptığı yollarda, trafik ekipleri de güvenlik noktalarında sürücülere dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulunuyor.