BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,89
ALTIN 2.431,30

İstanbul Gençlik Festivali'ne yoğun ilgi

İstanbul Gençlik Festivali'ne yoğun ilgi

İBB’nin ev sahipliğinde bu yıl üçüncü kez düzenlenen İstanbul Gençlik Festivali, Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde kapılarını açtı. Gençlerin yoğun ilgi gösterdiği festivale İBB Başkanı Mevlüt Uysal’ın yanı sıra, Bakanlar Osman Aşkın Bak ve Fatma Betül Sayan Kaya ile Bilal Erdoğan da katıldı.

İstanbul Gençlik Festivali'ne yoğun ilgi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın ev sahipliğinde kapılarını açan 3. İstanbul Gençlik Festivali’nin (İGF) açılışına; Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Gençlik Festivali Danışma Kurulu Başkanı Bilal Erdoğan, İGF Organizasyon Komitesi Başkanı Taha Ayhan ile binlerce genç katıldı.

İstanbul Gençlik Festivali'ne yoğun ilgi

BAŞKAN UYSAL; "İGF VAZGEÇİLMEZ BİR FESTİVALE DÖNÜŞECEK": Festivalin açılışında konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, gençlerin ülkemizin geleceği olduğunu ve Yenikapı Etkinlik Alanının gençler adına kullanılmasının kendilerini çok memnun ettiğini belirterek, “Bu yıl üçüncüsünü yaptığımız Gençlik Festivali, önümüzdeki yıllarda İstanbul ve ülkemiz adına vazgeçilemez bir festivale dönüşecek. Gençlerimize diyorum ki; Bu festivalde atılan enerjilerin yerine bilgi toplama imkanı var. Hayırlı olsun” dedi.

İstanbul Gençlik Festivali'ne yoğun ilgi

“Gençlerimizin ufku ve dünyaya bakışı ne kadar genişse, geleceğimiz de o kadar emin ellerdedir” ifadesini kullanan Başkan Mevlüt Uysal, “İstanbul Gençlik Festivali herhangi bir festival değil. Gençlerimiz burada kendi konumunu, ülkemizin konumunu ve dünyanın geldiği noktayı kıyaslama imkanı bulacak” dedi.

İstanbul Gençlik Festivali'ne yoğun ilgi

Festivaller genelde eğlenmek ve enerji atmak üzerine kurgulandığına dikkat çeken Başkan Mevlüt Uysal, “Festivalimizde gençler hem enerji atma imkanı bulacak. Hem de ‘Dünyada teknoloji nereye gidiyor? Ülkemizdeki kuruluşlar bu konuda hangi aşamada? Gelecekte ülkemiz hangi konumda olmalı? Gençlerimiz gelecekte hangi konumda olabilir?’ bu soruların cevabını bulacaklar. Bu festivalde gençlerimizin kendisini dünyayla kıyaslama imkanı ortaya çıkacak” diye konuştu.