BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,99
ALTIN 2.422,62

İstanbul Fetheden mi Yoksa Fethedilen mi?

Yağmurlu bir İstanbul akşamında İstanbul’u yeniden fethetmek… İstanbul her defasında yeniden kalbimi fetheden Fatih’in şehri. İstanbul da gece her şey kendi rengince…

Yağmurlu bir İstanbul akşamında İstanbul’u yeniden fethetmek… İstanbul her defasında yeniden kalbimi fetheden Fatih’in şehri. İstanbul da gece her şey kendi rengince… 

Açık Ara Geçmiş İle Uzak Ara Gelecek Arasında Bir Şehir

Dünya otelciliği ve Turizm sektörünün Berlin’de buluştuğu ITB Berlin fuarına ülkemizden de birçok otel yöneticisi ve seyahat acentası yetkilisi katıldıve Türkiye standı fuarın en çok ziyaret edilen, en çok ilgi gören alanıydı. Ülkemizde gösterime girdiği günden bu yana en çok izlenilen sinema filmi olan Fetih 1453’ün yankıları süre dursun İstanbul yağmurlu bir gecede kendi renginde büyüleyen, kalbimi yeniden Fetheden bu yazıyı yazdıran şehir oldu.

İki kıta üzerinde kurulmuş, tarihiyle, iklimiyle, jeopolitik konumuyla dünyanın en güzel şehirlerinden bir tanesi İstanbul.

 İster Byzantium deyin ister Costantinapolis deyin ister Kostantaniye diyen isterseniz de İstanbul deyin; bu şehre ne isim verirseniz verin insanlık tarihi boyunca hep "güzellik" sıfatıyla anılan bu şehir krallarından imparatorlarına sultanlarından onların halkına tüm güzelliğiyle ev sahipliğini yapmış ve yapmaktadır.

Medeniyetlerin Model Şehri

Dünyanın neresine giderseniz gidin her ülkenin bir model şehri vardır o ülkenin tarihini kültürünü dokusunu yansıtır ama o "şehri İstanbul" ki günümüzde sadece Türkiye'nin model şehri olma özelliği dışında tarih boyunca gelmiş geçmiş en büyük medeniyetlere başkentlik yapmış olmanın gururuyla her dönemin önemli parçalarını içinde barındırmaktadır. Bu medeniyetlere başkentlik yapmış olan bu şehir her döneminin ayrı güzellikleriyle aşıklara, şairlere,  yazarlara, ressamlara yerli yabancı tüm sanatçılara esin kaynağı olmuştur. Adına kim bilir kaç şarkı kaç roman kaç şiir yazılmış bilinmez ama bu büyüsüyle içinde yasayan yasamayan tüm insanları bu mistik güzelliğiyle kendine hayran bıraktırmıştır.

 

Tarihin Altın Sayfalarında

İnsanlığın ilk döneminden bu yana kesintisiz tarihin altın sayfalarında ismini görebileceğimiz yegane yerlerden bir tanesi iki kıtanın arasında hala güzelliğini koruyarak dünyanın en önemli cazibe merkezlerinden biri olarak her yıl milyonlarca sevenini kucaklamaktadır.

Tarihin her döneminde uğrunda amansız savaşlar verilerek ona sahip olma isteğinin destanlaştığı bu şehir; İstanbul kendi başına gelmiş hali hazırda var olan ve gelecek tüm medeniyetlerin bir sentezi olarak kısacası bir dünya mirası kalarak ve yaşatılarak bu özellikleriyle dünyada ölmeden önce görülecek yerlerin başında hep yer alacaktır.

 

Almanya’da Favori İstanbul

42 yılını turizme vermiş, adeta Almanya ile ülkemiz arasında kültür elçisi olmuş duayen turizmci Merih Şeker ile dünya turizmi üzerine keyifli bir paylaşımda bulunduk. Merih ağabeyimiz bir kahvenin 40 yıl hatırı olur misali uzaklara dalmışken uluslararası projeler, seyahat kültürü, ülkemizin Artvin Kafkasör yaylasından Edirne Kırkpınar yağlı güreşlerine varana dek ülkemizin turizm değerlerinden, 40 yıl öncesinde  Almanya’dan Türkiye’ye gelip  Anadolu turlarıyla ülkemizin müze, ören yerleri ve kültürünü keşfeden jenerasyondan bu günlere değin sohbet ederken, şimdiki genç neslin ülkemize ve İstanbul’a ilgisi, tatil alışkanlıkları, merak ettikleri, gezip görmek istedikleri yerler içerisinde. Almanya’da öğrenciler arasında yapılan bir ankette % 3 Paris çıkarken %17 ile İstanbul genç kuşağın gözdesi olmayı başarmış.

İstanbul’a Tepeden Bakmak…

En Güzel Yağmurların, En Güzel Sulara Damladığı Gibi Bir Şehirsin İstanbul

İstanbul tarihi ve kültürel açıdan değeri, ne kitaplara ne filmlere nede kartpostallara sığar dile kolay onca yaşanmışlık, her sokağında ayrı bir öykü ve bize rağmen İstanbul koca şehir heybetli, tutkulu, büyülü, dünyanın neresine giderseniz gidin özlenen, vazgeçilmeyen tutkun bir şehir.

24  Saat Yaşayan Bir Şehir

Gördüklerim Rüya Değil Gerçekti, Yine Büyülü Bir İstanbul Gecesindeydim.

Galata kulesindeydim, Topkapı Sarayın da, Ayasofya da, Sultan Ahmet camiinde, Mısır çarşısı birde bakmışım Eyüp te Piyer Loti de.
Eminönü, Yeni Camii, Rüstem Paşa Camii, Kasımpaşa kıyıları, Beyazıt Camii, Fener Ortadoks patrikhanesi cabası, kısacası dört köşe keyifte 360 derece tarihi yarım adanın ortasında denizin üstünde Golden City İstanbul Hotel’in terasındaydım. Ve İstanbul yağmurlarıyla Fethetti ona hayran bakan turistleri en çokta beni.

 

 

Şairin dediği gibi kelimelerin kifayetsiz kaldığı yeri anlatan en güzel şehir İstanbul bekle bizi…

Tatilin Tadında Kalın