BIST 9.479
DOLAR 32,60
EURO 34,79
ALTIN 2.503,93
HABER /  GÜNCEL

İstanbul Esenler'de patlama meydana geldi

İSTANBUL Esenler'de bir ağacın dibinde patlama meydana geldi. Patlamada edinilen ilk bilgilere göre ölen ya da yaralanan olmadı.

Abone ol

İSTANBUL 'un Esenler ilçesinde patlama meydana geldi. Patlama büyük bir paniğe neden oldu.

Esenler Tuna Mahallesi 664 Sokak’ta yeraltı elektrik kablolarında meydana gelen patlama paniğe neden oldu. Kaldırımda bulunan bir ağacın dibinde meydana gelen patlama çevrede panik yarattı.

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edilirken, sokak güvenlik şeridiyle kapatıldı. Yapılan inceleme sonucu patlamanın yeraltı elektrik kablolarından kaynaklandığı belirlendi

BATMAN'DA ATATÜRK BÜSTÜNE SALDIRI

Batman’da bir grup terörist tarafından bir okulun bahçesindeki Atatürk büstüne el yapımı bomba ile saldırı düzenlendi.

Edinilen bilgilere göre, merkez Bağlar Mahallesi'nde bulunan Bağlar İlkokulu'nun bahçesindeki Atatürk büstüne, dün gece saatlerinde yüzleri maskeli bir grup terörist tarafından el yapımı bomba ile saldırı düzenlendi.

Saldırıda büst parçalanırken, patlamanın şiddeti nedeniyle okulun pencereleri kırıldı. Vatandaşların durumu polise bildirmesi üzerine olay yerine gelen ekipler, kaçan teröristlerin yakalanması için çok yönlü soruşturma başlattı.

DAĞLICA'DA 3 SALDIRI BİRDEN

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde Dağlıca Hudut Tabur merkezine, Keri Tepe Hudut Bölgesine ve Pey Tepe Hudut Karakoluna eş zamanlı havan, uçaksavar ve keskin nişancı silahları ile saldırıda bulunulduğu, saldırının geldiği bölgeye ateşle karşılık verilmesi sonucu terörist ateşlerinin kesildiği bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde günlük faaliyetlere, önemli yurt içi olaylara ve arama kurtarma faaliyetlerine ilişkin bilgilere yer verildi.

Buna göre, Kara Kuvvetleri Komutanlığı hudut birlikleri tarafından gün içerisinde, yasa dışı yollarla, Suriye'den Türkiye'ye girmeye çalışan 439 ve Türkiye'den Suriye'ye çıkmaya çalışan 31 şahıs olmak üzere 470 şahıs yakalandı.

679 KİŞİ YAKALANDI

Gün içerisinde, kara hudutlarında yasa dışı geçiş teşebbüsü esnasında 679 şahıs yakalandı.

- İki sivil şahsın yolu kesildi Önemli yurt içi olaylarla ilgili bilgiye göre, Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde, iki bölücü terör örgütü mensubu tarafından Taşarası Jandarma Karakol Komutanlığına erzak bırakıp dönen iki sivil şahsın yolu kesildi, şahsi eşya, para ve araçtaki erzak gasp edildi.

DAĞLICA'DA YENİ SALDIRI

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde sivil bir araç durdurularak yakıldı. Yüksekova ilçesinde ise Dağlıca Hudut Tabur merkezine, Keri Tepe Hudut Bölgesine ve Pey Tepe Hudut Karakoluna eş zamanlı havan, uçaksavar ve keskin nişancı silahları ile saldırıda bulunuldu.

Pey Tepe Hudut Karakolunun çevre duvarında hasar oluştu, Dağlıca köyünde bir vatandaş hafif yaralandı, saldırının geldiği tespit edilen bölgeye ateşle karşılık verilmesini müteakip terörist ateşleri kesildi.

BİTLİS'TE HAVA DESTEKLİ OPERASYON

BİTLİS 'in Tatvan ilçesi kırsalında, terör örgütü PKK’lılara yönelik hava destekli operasyonlar başlatıldı.

Operasyon kapsamında teröristlerin bulunduğu değerlendirilen bölgedeki birçok alan helikopterle taranarak bombalanıyor.

BİRÇOK PATLAYICI ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Geçen günlerde Bitlis-Tatvan ve Tatvan-Van kara yollarına yüklü miktarda patlayıcı döşendiği ihbarı değerlendirilerek her gün yüzlerce aracın kullandığı yol güzergahlarındaki menfezlerin altında patlamaya hazır birçok patlayıcı tespit edilip etkisiz hale getirildi.

HAVA DESTEKLİ OPERASYON BAŞLATTI

Güvenlik güçleri, patlayıcıları döşeyen terör örgütü PKK’lılara yönelik Bitlis’in Tatvan ilçesi kırsalına hava destekli operasyon başlattı.

ŞİDDETLİ PATLAMA SESİ

Tatvan’dan havalanan helikopterlerle Tatvan’ın Tokaçlı köyü yakınlarındaki dağlık alan ablukaya alınırken, teröristlerin ve kamplarının bulunduğu değerlendirilen alanlar helikopterler tarafından taranarak bombalanıyor. Yapılan hava destekli operasyonlar Tokaçlı köyünden izlenebilirken, helikopterlerce bombalanan alanlardan şiddetli patlama sesi ve dumanların yükseldiği gözlemlendi.

CANLI KALKAN OLMAK İÇİN BÖLGEDELER

Operasyonların bu gün devam ettiği belirtilirken, bölgede askeri operasyonların başlatıldığını öğrenen HDP Bitlis ve Tatvan HDP il ve ilçe örgütleri canlı kalkan olmak için bölgeye gitti.

BELEDİYE BAŞKANI VE VEKİL DE VAR

HDP Bitlis Milletvekili Mızgin Irgat ve Bitlis Belediyesi Eş Başkanı Hüseyin Olan’ın da aralarında bulunduğu yaklaşık 50 kişilik HDP ekibi bölgede bir süre incelemelerde bulundu.
Yapılan incelemelerin ardından operasyonların yapıldığı kırsala doğru ilerleyen grup, bölgede canlı kalkan eylemi başlattı.

RESMİ BİR AÇIKLAMA YOK

Öte yandan Tatvan kırsalında başlatılan operasyonlarla ilgili henüz herhangi resmi bir açıklama yapılmadı.