BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,58
ALTIN 2.492,48
HABER /  EKONOMİ

İstanbul Enerji Zirvesi Putin ve Erdoğan düşman çatlattı

İSTANBLU Enerji Zirvesi başladı. İstanbul Enerji Zirvesi'nin yapıldığı salona Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın birlikte girmesi dikkat çekti.

Abone ol

İSTANBUL Enerji Zirvesi'ne ev sahipliği yapıyor. 

Zirvenin yapılacağı salona birlikte giriş yapan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, protokolde de yan yana oturdu.

Zirvenin başlamasına dakikalar kala Putin, Aliyev ve Erdoğan'ın oldukça samimi sohbetleri de gözlerden kaçmadı.

PUTİN'DEN TÜRK AKIMI AÇIKLAMASI

Putin İstanbul'da düzenlenen Dünya Enerji Konferansı'nda konuştu.

"İnsanların yeşil enerjiye yöneldiği bir gerçek" diyen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "Ancak petrol ve doğalgaz tüketimi de devam ediyor. Uluslararası enerji takvimlerine göre 20-30 yıl sonra yine petrol ve doğalgaza ihtiyacımız olacaktır. 2020 yılına kadar petrolün dünya enerji tüketindeki payı yüzde 26'ya kadar yükselecektir" şeklinde konuştu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "Enerji güvenliğini koordineli olarak sağlayabiliriz. Bazı ülkelerin enerji kısıtlamaları kabul edilemez" dedi.

Ülkesinin enerji sevkiyatı açısından güvenilir olacağını belirten Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "Türiye ile Türk Akımı projesini gerçekleştirmek istiyoruz" dedi.

ERDOĞAN İLE PUTİN GÖRÜŞMESİ 

Dünya Enerji Kongresi'ne katılan Putin İstanbul'a gelişi sonrası kulisler hareketlendi. Putin Türkiye'ye ayak basar bazmaz Cumhurbaşkanı Erdoğan'la özel bir görüşme yapacakları haberi geldi. 

İki liderin gündeminde enerji olduğu kadar, iki ülke arasındaki normalleşme süreci ve Suriye de var. Erdoğan-Putin görüşmesi öncesinde Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, "Türk akımında imzalar yakın" demişti. Projeyle Rus doğalgazı Türkiye üzerinden Avrupa’ya taşınacak.

Erdoğan-Putin görüşmesinde doğalgaz fiyatında indirim de masada olacak.

BERAT ALBAYRAK'TAN KÜRESEL BARIŞ VURGUSU

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak kongrenin ana fikrinin "Barış İçin Paylaş" olduğunu söyledi.

Enerji Zirvesi açılış töreninde konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ise konuşmasında küresel barış vurgusu yaptı. Albayrak, "Politikalarımızda temel yaklaşımımız küresel barıştır. Enerjiyi bütüncül bir yaklaşımla ele alıyoruz" dedi. 

BİNALİ YILDIRIM'DAN FİYAT UYARISI

Başbakan Binali Yıldırım ise konuşmasında esprili bir dille 'enerji fiyatlarını' eleştirdi. Yıldırım, "Eneji fiyatlarında istikrarı sağlayalım. Enerji fiyatlarını çok yükseltmeyelim" dedi.