BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,94
ALTIN 2.436,67
HABER /  GÜNCEL

İstanbul didik didik aranıyor!

İstanbul'da iki ayrı grup silahlı ve bombalı eylem yapamadan yakalandı.

Abone ol
İstanbul Kadıköy ve Beyoğlu'nda operasyon yapıldı. 5 kişinin gözaltına alındığı operasyonda çok sayısa silah ve mühimmat da ele geçirildi. Yakalanan kişilerin Kadıköy'de silahlı bir eylem hazırlığında olduğu öğrenildi.
 
Kadıköy'de seyir halindeki bir otomobile yapılan operasyonda DHKP-C  üyesi oldukları iddia edilen 2 kişi gözaltına alındı, araçtaki aramada 5 pompalı  tüfek, 2 tabanca ve çok sayıda mermi ele geçirildi.

Beyoğlu'nda ise bombalı  eylem hazırlığında oldukları belirlenen terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması  YDG-H üyesi oldukları iddia edilen 3 kişi, gözaltına alındı, üst aramalarında 1  tabanca ve çok sayıda el yapımı bomba ele geçirildi.
  
KASIMPAŞA'DA YAKALANDILAR
 
Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü PKK'nın gençlik  yapılanması YDG-H üyesi oldukları iddia edilen 3 kişinin Beyoğlu'nda bombalı  eylem hazırlığında oldukları istihbaratına ulaştı. 
 
Şüphelilerin Kasımpaşa'da saklandığı evin etrafında önlem alan  polisler, 3 kişiyi sokağa çıktığı sırada gözaltına aldı. 
 
Şüphelilere yapılan üst aramasında 1 tabanca ve çok sayıda fitil  ateşlemeli, boru tipi ve parça tesirli el yapımı bomba bulundu. Uzman ekipler,  bombaları imha etti. 
 
İki operasyonda gözaltına alınan 5 şüpheli, sorgulanmak üzere Vatan  Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.