BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,79
ALTIN 2.512,46
HABER /  GÜNCEL

İstanbul depremi için tarih verdi

İstanbul'da deprem riski için ünlü deprem profesörü Ahmet Ercan tarih verdi.

Abone ol

İstanbul’da beklenen büyük depremin Adaları da vuracağını söyleyen deprem profesörü Ahmet Ercan “Beklenen deprem 1894 depreminin benzeri olacak. 2045 tarihinden önce gerçekleşmesi ise şaşırtıcı olur” dedi.

1. İstanbul Adaları Sempozyumuna katılan Ahmet Ercan, İstanbul’da olması beklenen depremin büyüklüğünün 6,3-6,7 arasında olacağını söyledi. Depremin odağının Sivriada-Bakırköy-Küçükçekmece üçgeni içinde olacağını belirten Ercan şu bilgileri verdi:

Toplam 18 saniye sürecek

Depremin içinde en az 2 deprem olacak, toplam 18 saniye sürecek. En çok Avcılar-Ambarlı, Esenyurt etkilenecek. İkinci ara deprem göreceli büyük, Kınalı-Büyükçekmece arasını yaklaşık 30-40 km kıracak. Dirsek etkisiyle Maltepe-Kartal-Küçükyalı’da çok etkili olacak.

Adalar’da depremin, Gölcük depreminin etkisinden 2,4 kat daha, İstanbul Avrupa yakasında ise 1,8 kat büyük hissedileceğini söyleyen Ercan “Deprem ölümleri 250 ile 2000 kişi arasında olabilir. Açıkta kalanların sayısı 1 milyonu geçebilir. Bakırköy, Yeşilköy, Yeşilyurt, Avcılar, Yalova, Çınarcık, Karmürsel’de orantısız güçlendirilmiş yapılarda yıkımlar görülecek” dedi.