BIST 9.080
DOLAR 32,31
EURO 34,99
ALTIN 2.311,13
HABER /  GÜNCEL

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Büyükçekmece Körfezi'nde yüzme yarışı düzenliyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin desteği ile bu hafta sonu Büyükçekmece Körfezi’nde yüzme yarışları düzenlenecek. Mimar Sinan ve Gürpınar Sahilleri arasında kurulacak olan 5 bin metrelik parkurda yapılacak yarışlarda 300 sporcu kulaç atacak.

Abone ol

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlüğü'nün desteği ile Boğaziçi Olimpik Yüzme Kulübü tarafından düzenlenecek Büyükçekmece Körfezi Açıksu Yüzme Yarışı 14 Temmuz Cumartesi günü yapılacak.

Yüzme sporuna gönül veren değişik meslek gruplarına mensup master yüzücülerin katılımına açık olan organizasyonda İstanbul Boğazı, Çanakkale Boğazı, Meis-Kaş Maratonu, Alanya Maratonu gibi parkurlarda yüzen sporcular yarışacak.

300 katılımcı kontenjanı bulunan yarışma için, temiz denizi ve gemi trafiğine kapalı pozisyonu ile hijyenik ve güvenli bir yüzme ortamı sağlayan Büyükçekmece Körfezi tercih edildi. Organizasyon için körfezin iki yakası arasında Mimarsinan Sahili ile Beylikdüzü Gürpınar Sahili arasında 5 bin metrelik bir parkur düzenlemesi yapılacak.

Önümüzdeki yıllarda gelenekselleştirilmesi planlanan Büyükçekmece Körfezi Açıksu Yüzme Yarışı önümüzdeki yıldan itibaren hem uluslararası katılıma açılacak hem de 5 bin ve 10 bin metrelik iki kategoride düzenlenecek.

PROGRAM:

07.00 – GÜRPINAR SAHİLİ PEKMEZ PLAJINDA TOPLANMA

08.00 – TEŞRİFAT, KAYIT

08.30 – AÇILIŞ, SAYGI DURUŞU, İSTİKLAL MARŞI

08.45 – TEKNİK TOPLANTI, AÇIKLAMALAR

09.00 – YÜZÜCÜLERİN TEKNELERLE MİMARSİNAN SAHİLİ START NOKTASINA GİDİŞİ

09.30 - YÜZME BAŞLANGICI - START

12.00 – YÜZME SÜRESİ BİTİŞİ - FİNİSH

12.30 – DİNLENME

13.00 – SEREMONİ, KONUŞMALAR, MADALYA TÖRENİ

14.00 – PROGRAM SONU