BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,18
ALTIN 2.242,34

İSTANBUL AUTOSHOW 2015; Geleceğin otomobilleri bu fuarda!

İSTANBUL AUTOSHOW 2015; Geleceğin otomobilleri bu fuarda!

Bugün başlayan ve 31 Mayıs 2015 tarihine kadar sürecek olan İstanbul  Autoshow, otomobil tutkunları için yeniliklerle dolu. Bugünün teknolojisini yakından tanımak, yarının teknolojisine şimdiden bir göz atmak için fuarı on gün süreyle hafta içi 12:00-21:00 hafta sonu 11:00-21:00 saatleri arasında Beylikdüzü Tüyap da ziyaret edebilirsiniz. Fuar süresince hafta içi kadın ve çocukların ücretsiz ziyaret edilebildiği fuar girişi 10 TL. Hafta sonu ise 20 TL olan girişler yine kadın ve çocuklara %50 indirimli olacak.

Fuar baştan sona yeniliklerle dolu, ziyaret saatinizi uzun tutmanızı öneririm çünkü bir markadan diğerine öyle beş dakika da geçemiyorsunuz. Saatler sonra dahi aynı heyecanla bir otomobilden diğerine gitmek, incelemek, dokunmak, yenilikleri görmek, kıyaslamak, bir otomobil başında diğer bir otomobil tutkunuyla dakikalarca sohbet etmek karşılaşacaklarınız arasında. 60 üzerinde yeni modelle tanışacağınız fuarda benim dikkatimi çekenlerden bir kısmını buradan görebilirsiniz.

YENİ MAZDA MX-5 ROADSTER

 

Gerçek bir efsane benim favori otomobillerim arasında, ruhunda atlı okçuluk  (Jinba ittai) yani sürücüyle bütünleşme felsefesi olması benim için ayrı bir sempati yaratsa da, sahip olduğu enerji tüm övgüyü hakediyor. Ödüllü Skyactive teknolojisine sahip dünyanın en çok satan roadster’i autoshow da görebilirsiniz, ancak yollarda görmek için biraz daha beklememiz gerekiyor.

OPEL MONZA KONSEPT

 

Ve karşınızda Opel’in geleceği. Müşterilerinin gelecekle ilgili beklentilerine yönelik geliştirilen bu otomobil iki ana konu altında yükseliyor, verimlilik ve bilgi-eğlence. Bu özelliklerde çığır açan otomobili yakından görmek kalp atışlarınızı hızlandıracak.

PEUGEOT QUARTZ KONSEPT

 

Bu muhteşem otomobil Peugeot’un gelecekteki Premium SUV vizyonunu ifade ediyor. 500 beygir gücündeki hibrit motorla zirve bir performans ve benzersiz tasarım öğeleriyle sürücüyü ve yolcuları şımartan bir donanım, incelemenizi öneririm.

HYUNDAI TUCSON

 

Hyundai’nin yeniden elden geçirdiği Tucson, ix35 modelinin yerini alıyor. İx35’den daha geniş ancak biraz daha alçak otomobil Ağustos ayı itibariyle Türkiye’de satışa sunulacak. Kompakt SUV otomobili şimdiden görebilirsiniz.

RENAULT KADJAR

 

Bir yenilikte Renault’dan. Sıradışı bir Crossover. Renault’un yeni tasarım yüzünü en enerjik şekilde görebileceğiniz bu otomobil şehir içinde macera olmaz diyenleri şaşırtacak. Yeni R-Link sistemi ile donatıldı ve şehirden kaçışlarınızda size eşlik etmek üzere bekliyor.

 BMW İ8

 

Ve gerçek bir devrim. Geleceğin teknolojisi bugünden yollarda. Kompakt bir otomobilin tüketim ve emisyon değerlerine sahip ilk spor otomobil. Plug-in hibrid otomobilin gücü, en yüksek verimlilik ve dinamik özelliklerle yola çıkan elektrik motoru ve yanmalı motorun kusursuz senkronizasyonunda yatar. Yakından görülmeli.

LEXUS LFA
 

Lexus artık Türkiye’de. İlk olarak İstanbul Autoshow da görebilirsiniz. Bu otomobil ise dünyada sadece 500 adet üretildi ve hepsi satıldı. 3.5 saniyede 0 dan 100 e ulaşabiliyorsunuz. 550 beygir gücündeki 5000 cc lik motora sahip otomobili ancak ve ancak ikinci el bulabilirsiniz.

NISSAN GT-R

Dünayanın en hızlı seri üretim otomobili. 2.7 saniyede 100 km hıza ulaşıyor. Düşünmek bile heyecan verici. 545 beygir güce sahip 3.8 litrelik motoru var. Ve bu otomobile sahip olmak isterseniz şu an sipariş verebilir ve ancak 6 ay sonra direksiyona geçebilirsiniz.

TOYOTA MIRAI

 

Ve muhteşem bir otomobil çünkü çevreci.  Japonca gelecek demek olan “mirai” Toyota’nın hidrojen yakıt hücreli otomobilinin ismi oldu. Çevreye sadece su buharı bırakan otomobil Japonya’da satışa sunuldu bile. 2017 itibariyle Avrupa’da. Ama öncesinde  Autoshow da.

FORD MUSTANG
 

İlk kez 1964 yılında satışa sunuldu ve 9 milyondan fazla satıldı. Bu efsane model eylül ayında satışa sunulacak. Öncesinde Autoshow da inceleme şansınız var.

SEAT  20V20

 

2016 yılı için planlanan SUV bu modelden esinlenecek. Markanın gelecek modellerinin tasarım sinyalleri bu konsept otomobilde.

VOLKSWAGEN T-ROC
 

Bu konsept otomobil markanın gelecekteki tasarım dna’sını taşıyor. İlk kez full digital gösterge paneline sahip otomobilin tavanı iki parça olarak tamamen çıkabiliyor ve bagajda taşınabiliyor. Crossover segmentinin renkleneceği çok açık.