BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.506,18
HABER /  GÜNCEL

İstanbul-Ankara hızlı tren projesine sabotaj!

Ankara- İstanbul yüksek hızlı tren projesinin "sistematik bir sabotaj" girişimiyle karşı karşıya olduğunu duyuran Ulaştırma Bakanlığı'ndan şok açıklama!

Abone ol

İNTERNETHABER.COM
Ulaştırma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği tarafından yapılan açıklamada yapımı tamamlanmak üzere olan Ankara- İstanbul yüksek hızlı tren projesinin "sistematik bir sabotaj" girişimiyle karşı karşıya olduğu iddia edildi.

BASİT BİR HIRSIZLIK DEĞİL SİSTEMLİ SABOTAJ!

Bakanlığın yaptığı açıklamada projede son birkaç haftada 60 adet noktada yaklaşık 200 adet sinyalizasyon ve haberleşme kablosu ile 70 adet ray devresi bağlantı sistemi kesildiği duyuruldu. "Bu yapılanlar basit hırsızlık hadiselerinin ötesine geçmiş, sistematik bir sabotaja dönüşmüştür." denilen açıklamada "ilgili Valilikler harekete geçmiş, savcılıklara suç duyuları yapılmış, jandarma ve polis gerekli tahkikatı başlatmıştır..." duyurusu yapıldı. 

BU SABOTAJLAR 77 MİLYONA YAPILMIŞ BİR İHANETTİR!

Ulaştırma Bakanlığı'nın açıklamasında dikkat çeken bir diğer nokta ise "Bu sabotajlar, yıllardır bu projeyi bekleyen 77 milyon insanımıza yapılmış bir ihanet olarak değerlendirilmektedir." vurgusu oldu.

İşte Bakanlık'tan yapılan o açıklama:

Bilindiği gibi Ankara- İstanbul yüksek hızlı tren projesi yapım çalışmalarında sona gelinmiş, hattın Mayıs ayı sonunda açılmasının planlandığı ilan edilmişti.
Ancak hattın test sürüşleri ve sertifikasyon süreçleri devam ederken bir takım sabotajlar meydana gelmiştir...
Son birkaç haftada 60 adet noktada yaklaşık 200 adet sinyalizasyon ve haberleşme kablosu ile 70 adet ray devresi bağlantı sistemi kesilmiştir.
Kablo ve ray bağlantı devrelerinin kesilmesi testleri ve sertifikasyon sürecini doğrudan etkilemiştir.
Bu nedenle,  herhangi bir aksaklığa mahal vermemek için hattın açılışı Haziran ayına ertelenmiştir.
Meydana gelen tahribatın giderilmesi için gerekli çalışmalar yapılmaktadır.
Bu yapılanlar basit hırsızlık hadiselerinin ötesine geçmiş, sistematik bir sabotaja dönüşmüştür.
Olayların failleriyle ilgili olarak ilgili Valilikler harekete geçmiş, savcılıklara suç duyuları yapılmış, jandarma ve polis gerekli tahkikatı başlatmıştır...
Bu sabotajlar, yıllardır bu projeyi bekleyen 77 milyon insanımıza yapılmış bir ihanet olarak değerlendirilmektedir.