BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

İstanbul-Ankara YHT'nin sefer tarihi belli oldu!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, İstanbul Ankara hızlı treninin Mayıs ayı sonunda hizmete açılacağını söyledi.

Abone ol

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, İstanbul Ankara hızlı treninin Mayıs ayı sonunda hizmete açılacağını söyledi.

Bakan Elvan, katıldığı Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen ’Karaman Tanıtım Günleri’ etkinliğinde basın mensuplarının sorularını cevapladı. Bakan Elvan, bir soru üzerine İstanbul Ankara hızlı treninin mayıs sonunda hizmete açılacağını belirterek testlerin yapılmasına devam edildiğini kaydetti. Bakan Elvan, son bir ay içerisinde kabloların kesilmesiyle ilgili bir sıkıntının olmadığını da kaydetti.

YÜKSEK HIZLI TRENİN BİLET FİYATLARI

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, İstanbul-Ankara YHT seferleriyle ilgili olarak, “Şuan için tarih verebilmem mümkün değil ama Mayıs ayının sonuna doğru açılışını gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Fiyat konusunda ise vatandaşımızı mağdur etmeyecek bir fiyat olacak. Vatandaşımızın mağduriyeti söz konusu olmayacak” dedi.

Şuan için tarih verebilmem mümkün değil ama Mayıs ayının sonuna doğru açılışını gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Fiyat konusunda ise vatandaşımızı mağdur etmeyecek bir fiyat olacak. Vatandaşımızın mağduriyeti söz konusu olmayacak.”

Basında yer alan Gebze-Halkalı arasındaki kesimin 2016 yılında açılacağına dair haberlerin gerçeği yansıtmadığını kaydeden Elvan, “Bizim hedefimiz 2015 yılında Gebze-Halkalı arasındaki projeyi tamamlamak. Marmaray’ın devamı niteliğinde olan kısmı tamamlamak. Çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. 2015 yılının 2’nci yarısında da Gebze-Halkalı arasındaki kesimi açmayı planlıyoruz” diye konuştu.

İstanbul-Ankara Yüksek Hızlı Tren hattında ki kabloların kesilmesiyle ilgili olarak elvan şunları söyledi:

“Şuan da bu ayda böyle bir kesintiyle karşı karşıya kalmadık. Böyle bir sorun yaşanmıyor. Testlerimizde hemen hemen tamamlandı. Mayıs sonuna doğru açacağız.”