BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,60
HABER /  GÜNCEL

İstanbul Adalet Sarayı'nda atama depremi

İstanbul Adalet Sarayı'nda 173 Cumhuriyet Savcısı'nın görev yerleri değişti. Başsavcı Hadi Salihoğlu'nun imzasıyla yayınlanan yeni kararda, yerleri değiştirilen savcılar arasında kamuoyunun yakından tanıdığı isimler de var.

Abone ol

İstanbul Adalet Sarayı'nda görevli 173 Cumhuriyet Savcısı'ndan bazılarının görev yerleri değişti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu'nun imzasının bulunduğu 49 sayfalık yazıda, "Görülen lüzum üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na ait iş bölümü değiştirilmiştir" denildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, 2016 yılı iş bölümü ve çalışma talimatını bugün yayımladı. Salihoğlu'nun imzasının bulunduğu 49 sayfalık yazıda, "İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 11 Ocak 2016 tarihli iş bölümü değişikliği ilişikte gönderilmiştir. Bilgi ve gereği rica olunur. Hadi Salihoğlu" ifadeleri yer aldı.

Ayrıca Hadi Salioğlu imzalı yazıda "Görülen lüzum üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na ait iş bölümü değiştirilmiştir" ifadelerine yer verildi.

ORHAN KAPICI'YA YENİ GÖREV

Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Başsavcıvekili Orhan Kapıcı, Basın Suçları Soruşturma Bürosu'nda sorumlu olarak görevlendirildi.

Öte yandan Orhan Kapıcı, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salioğlu'nun yokluğunda vekalet başsavcılık görevini yürütecek. Orhan Kapıcı'nın yerine ise Kaçakçılık Bürosu'ndan sorumlu Başsavcıvekili İrfan Fidan getirildi.

İrfan Fidan, Takipsizlik kararıyla ortadan kalkan Selam Tevhid Soruşturması'nda usulsuzlük yapıldığı iddiasına ilişkin yürütülen soruşturmaya bakmış, Fethullah Gülen, Emre Uslu ve eski emniyet müdürü Yurt Atayün'ün de aralarında bulunduğu 122 şüpheli hakkında 10 bin 529 sayfalık iddianameyi hazırlamıştı. Fidan, MİT'e ait TIRların durdurulması ve tutuklu gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül ile ilgili de soruşturmayı yürütüyor.

DİNK CİNAYETİNİN SAVCISI DA DEĞİŞTİ

Dink Savcısı Gökalp Kökçü "Dink cinayetinde Kamu Görevlilerinin ihmaline" ilişkin 26 sanık hakkında dava açan Cumhuriyet Savcısı Gökalp Kökçü'nün de görev yeri değiştirildi. Kökçü, 'Genel Hazırlık Soruşturma Bürosu'nda görevlendirildi.

Kökçü, Balyoz Davası'nda kumpas iddialarını ve Dink Cinayetinde Kamu görevlilerinin ihmaline ilişkin ayrılan Jandarma görevlilerine ilişkin soruşturmayı yürütüyordu.