BIST 8.795
DOLAR 32,34
EURO 35,11
ALTIN 2.237,45
HABER /  GÜNCEL

İstanbul 3. havalimanı ne zaman açılacak! Arslan tarih verdi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "İstanbul yeni havalimanının 90 milyon yolcuya hizmet verecek ilk etabını 29 Ekim 2018 tarihinde açacağız" müjdesini verdi.

Abone ol

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 2017 yılı değerlendirmesi ve 2018 yılı hedeflerine ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Yüksek Hızlı Tren
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Yüksek Hızlı Tren (YHT) ile 2018'de 45 milyon yolcu taşıma hedefimiz var" dedi.

Türkiye Kart Projesi 
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Türkiye Kart Projesi 2018 yılında hayata geçirilecek. Ayrıca PTT 2018 yılında Kağıtsız Ofis Projesini hayata geçirecek" dedi. 

 11 bin 480 kişi haberi olmaksızın Bylock'a yönlendirildi
Bakan Arslan, FETÖ'cü bylock kullanıcılarının sahte hesap açarak gerçek bylock kullanıcılarının tespitini zorlaştırmalarına ilişkin, "BTK bu konuda detaylı bir inceleme yaptı. 11 bin 480 kişinin haberi olmaksızın bylock'a yönlendirildiği tespit edildi. Elde ettiği veriler Cumhuriyet Başsavcılığı ile paylaşıldı" dedi. 

Köprü ve otoyollardan geçiş ücretleri
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Yavuz Sultan Selim ve Osmangazi köprüsü dışındaki köprü ve otoyollardan geçiş ücretlerinin enflasyona göre artırılacağını söyledi. 

Arslan, köprü ve otoyol ücretlerine zam yapılacağı açıklamasında bulunurken, ''Zam, 2 Ocak'taki dolar kuruna göre hesaplanacak'' dedi.

Türksat 5A'yı 2020, Türksat 5B'yi ise 2021 yılında uzaya göndereceklerini belirten Arslan, Türksat 5A ve 5B ile dünyanın yeni Ku-Bant frekansını kullanan ilk 5 ülkesi arasına girileceğine dikkati çekti.

İlk yerli haberleşme uydusu
Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test Merkezinde (USET) üretimine başlanılan ilk yerli haberleşme uydusu Türksat 6A'nın tasarımında sona yaklaşıldığını ve yeterlilik test modellerinin üretimine başlandığını ifade eden Arslan, Türkiye'nin, haberleşme uydusu üretebilen 10 ülke arasında yerini alacağını kaydetti.

Arslan, Türkiye Uzay Ajansının kurulmasına ilişkin çalışmaların da bu yasama döneminde tamamlanacağını dile getirdi.

Kılıçdaroğlu'nun tek tip kıyafet uygulamasına ilişkin sözleri
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun duruşmalarda tek tip kıyafet uygulaması ile ilgili sözlerine ilişkin, "Kimin adına bu açıklamaları yaptıklarını düşünüp öyle konuşmaları lazım" dedi.