BIST 9.549
DOLAR 32,50
EURO 34,75
ALTIN 2.478,64
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

İstanbul, 2016'da da ünlü isimleri ağırlayacak

Müzik dünyasının ünlü ve başarılı isimleri, 2016 yılında da İstanbul'da sanatseverlerle bir araya gelecek.

Abone ol

Sting'in Londra'da keşfettiği, Amerikalı caz trompetçisi Chris Botti, 16 Ocak'ta Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nde (PSM) hayranlarıyla buluşacak. "Impressions" albümüyle 2013'te En İyi Enstrümantal Pop dalında Grammy kazanan sanatçı, Frank Sinatra, Buddy Rich, Paul Simon, Aretha Franklin, Natalie Cole, Bette Midler, Joni Mitchell, Sting ve Natalie Merchant'ın da aralarında bulunduğu müzik tarihine damga vurmuş isimlerle aynı sahneyi paylaştı.

Broadway'in yeşil devini sahneye taşıyan "Shrek The Musical", orijinal dilinde Türkçe üstyazıyla, Zorlu PSM'de sahnelenecek. Tim Hatley'nin tasarladığı kostümleriyle En İyi Kostüm dalında Tony Ödülü kazanan müzikalin, müzikleri Jeanin Tesari, şarkı sözleri ise David Lindsay-Abaire imzasını taşıyor. 60 kişilik kadrosu ve canlı orkestrasıyla müzikal tarihinin en ihtişamlı ve eğlenceli yapımlarından biri olan Shrek Müzikali, İstanbul'da 22 gösteriyi izleyiciyle buluşturacak.

Efsanevi Kanadalı piyanist Angela Hewitt, "İstanbul Resitalleri" kapsamında 12 Şubat'ta Sakıp Sabancı Müzesi the Seed'de sanatseverlerle buluşacak. Dünyanın en iyi salonlarında verdiği resital ve konserleriyle, sayısız birincilik, ödül ve unvanın sahibi olan sanatçı, 3 yaşında piyano çalmaya başladı. Müzisyen bir ailede dünyaya gelen Hewitt, 2006 Gramophone Ödülleri'nde "Yılın Sanatçısı" ve 2010 MIDEM Classical Award'da "Yılın Enstrümantalisti" seçildi.

CHRİS DE BURGH, 28 ŞUBAT'TA HAYRANLARIYLA BULUŞACAK

Arjantin asıllı İrlandalı pop-rock şarkıcısı Chris de Burgh, 28 Şubat'ta Ülker Sports Arena'da konser verecek. Profesyonel müzik hayatına 1974'te başlaya sanatçı, "The Lady in Red", "Don't Pay the Ferryman", "A Spaceman Came Travelling" ve "The Traveller" gibi klasiklerin de yer aldığı birçok albüme imzasını attı.

Müzik otoritelerince bu yüzyılın en önemli müzisyenlerinden biri kabul edilen Andre Rieu, Yapı Kredi ana sponsorluğunda, 10 Mart'ta Ankara Arena'da, 12 Mart'ta ise İstanbul'da Ülker Sports Arena'da konser verecek. Sanatçıya, her iki konserinde dünyanın en ünlü orkestralarından Johann Strauss Orkestrası eşlik edecek.

Dağıstan doğumlu kemençe ve bağlama üstadı, derin melodilerin adamı Mark Eliyahu, 11 Mart'ta Salon İKSV'de sahne alacak.

SWAN LAKE, ZORLU PSM'DE SAHNELENECEK

Rus besteci Pyotr Ilyich Tchaikovksy'nin yüz yılı aşkın süredir sahnelenen zamansız eseri Swan Lake, American Ballet Theatre'ın yorumuyla 11, 12 ve 13 Mart'ta Zorlu PSM'de izlenebilecek.

Emmy ödüllü, gitar virtüözü Roni Benise'in yaratıcısı olduğu ihtişamlı gösteri "Benise: The Spanish Guitar", 19 Mart'ta Zorlu PSM'de sergilenecek.

Azerbaycan asıllı İranlı piyanist Ramin Farhangniya, 21 Mart'ta Babylon Bomonti sahnesinde hayranlarıyla buluşacak. Müziğe 12 yaşında anne ve babasının hediye ettiği kırmızı akordeonu kendi kendine öğrenerek başlayan başarılı müzisyen, İran'ın önemli okullarından olan Ferhango Honer'de nota, solfej ve nazariyat eğitimi aldı. Azerbaycan'ın unutulmaz klasiklerinin yanı sıra Farsça, Türkçe, Lazca, Yunanca, Kürtçe, Rusça, Gürcüce, Ermenice dillerinde eserler seslendiren Farhangniya, müziğin birleştirici gücünden yararlanarak şarkılarını dünya barışına adıyor.

Orquesta Buena Vista Social Club, "Adios Turnesi" kapsamında 27 Mart'ta Volkswagen Arena'da sahne alacak.

Teksaslı klasik ve deneysel müzik bestecisi Emily Wells, 1 Nisan'da Salon İKSV'de konser verecek.

KİTARO, İSTANBUL VE ANKARA'DA HAYRANLARIYLA BULUŞACAK

Altın Küre ve Grammy ödüllü Japon sanatçı Kitaro, 4 Nisan'da Zorlu PSM'de, 5 Nisan'da Ankara Congresium'da sahne alacak. New age ve dünya müziğinin öncü isimlerinden olan sanatçıya, orkestrası eşlik edecek.

İzlanda'nın dünyaca ünlü piyanistlerinden Vikingur Olafsson, "İstanbul Resitalleri" kapsamında 7 Nisan'da Sakıp Sabancı Müzesi the Seed'de konser verecek. Genç yıldız, İzlanda Müzik Ödülleri'nde üç kez üst üste "Yılın Sanatçısı" dahil olmak üzere, pek çok ödülün sahibi oldu.

ABD'li şarkıcı ve söz yazarı William Fitzsimmons, 7 Nisan'da Salon İKSV'de sahne alacak.

Albümleri satış rekorları kıran Fransız sanatçı Enrico Macias, Good Music in Town konserleri kapsamında IEG Live ve Piu Entertainment işbirliğiyle, 14 Nisan'da Zorlu PSM'de konser verecek.

Boşnak şarkıcı, söz yazarı ve besteci Dino Merlin 23 Nisan'da Bayrampaşa'daki Ora Arena'da hayranlarıyla bir araya gelecek.

Trompetin usta ismi Ibrahim Maalouf, "Red & Black Light" albümüyle ilk kez, 23 Nisan'da Volkswagen Arena'da olacak.
 
Amerikalı besteci, vokalist, yönetmen ve film yapımcısı Meredith Monk, 28 Nisan'da Zorlu PSM'de sevilen şarkılarını yorumlayacak.

İngiliz müzisyen Steven Wilson, 1 Mayıs'ta Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nde sanatseverlerle buluşacak.