BIST 8.987
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.298,42
HABER /  GÜNCEL

İşsizlik cinnet getirdi

Artan işsizlik Adanalı demirci ustasını da çileden çıkardı. Cinnet geçiren Bilimli dehşet saçtı.

Abone ol

Adana'da işsiz olduğu bildirilen bir kişi, eşiyle tartışıp evini ateşe verdi. Kendisini eve kilitleyen yaralı şahıs, itfaiye ve polis tarafından kurtarıldıktan sonra güçlükle etkisiz hale getirildi

Edinilen bilgiye göre, PTT Evleri Mahallesi, 120. Sokak'ta oturan demirci ustası Cevdet Bilimli (39), evlendikten bir süre sonra işsiz kaldı. 7 yıldır iş bulamayınca bunalıma giren Bilimli, psikolojik sorunları yüzünden yakınları tarafından 2 ay önce Adana Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne yatırılan Bilimli, tedavisi sürerken 15 gün önce hastaneden kaçarak evine geldi.
Bugün sabah annesine gitmek isteyen eşi Ayşe Bilimli (33) ile tartışan Bilimli, evinin camlarını kırmaya başladı. Bu sırada, eşinin kendisine kötülük yapmasından korkan Ayşe Bilimli evi terk ederken, kocası ise benzin döktüğü evini ateşe verdi. Yangın sırasında kendisini de içeriye kilitleyen şahıs, komşularının ihbarı üzerine olay yerine gelen itfaiye ve polisin kapıyı baltayla kırması sonucu dışarı çıkartılarak yaralı halde kurtarıldı.
Polisler tarafından evinden uzaklaştırılan Bilimli, yaralı halde yattığı kaldırımda, eşine ve yakınlarına küfürler etti. Bu arada Bilimli, yanına gelerek niye evini yaktığını soran komşusunu kovaladı. Komşusunun üzerine briket parçası atan Bilimli, kendisine engel olmaya çalışan polis ekiplerine de güç anlar yaşattı.

Bir polis memuru, saldırgan şahsı durdurmaya çalışırken, kullandığı biber gazını yanlışlıkla başka bir polis memurunun gözüne sıktı. Polis memuru acı içinde kıvranırken, saldırgan yaka paça yere yatırılarak etkisiz hale getirildi.
Olay yerine çağrılan 112 Âcil Servis ekibi de, saldırganı polis yardımı olmadan hastaneye götürmek istemedi. Asayiş ekiplerinden bir polis memuru ambulansa binerek şahsı hastaneye götürdü.
Komşuları, 1 çocuk babası Cevdet Bilimli'nin 7 yıldır işsiz gezdiğini ve bütün çabasına rağmen iş bulamayınca bunalıma girdiğini belirterek, "Cevdet'in kimseye zararı yoktu. İşsizlik onu bu hale getirdi. Devlet, polise, memura zam üstüne zam veriyor, işsizi düşünen yok. İşsizlerin suç ne? Adaletsizlik giderilmeli" dedi.