BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,97
ALTIN 2.432,89

İşsizliğin çaresi hazır giyim sektörü

İşsizliğin çaresi hazır giyim sektörü

Moda ve Hazır Giyim Federasyonu’nun (MHGF), Iğdır ile başlattığı Cazibe Merkezleri Tanıtım Programı’nın ikinci durağı Van oldu.

İşsizliğin çaresi hazır giyim sektörü

Moda ve Hazır Giyim Federasyonu’nun (MHGF), Iğdır ile başlattığı Cazibe Merkezleri Tanıtım Programı’nın ikinci durağı Van oldu. Van Ticaret ve Sanayi Odası (VANTSO) işbirliğiyle gerçekleştirilen “Van Tekstil-Hazır Giyimde Yatırım Fırsatları ve Tanıtım Günleri”nde sektör temsilcileri ile kentin kanaat önderleri bir araya geldi.

İşsizliğin çaresi hazır giyim sektörü

22-24 Eylül 2017 tarihleri arasında VANTSO işbirliğiyle “Van Tekstil-Hazır Giyimde Yatırım Fırsatları ve Tanıtım Günleri”ni gerçekleştiren MHGF, Türkiye’nin dört bir yanından hazır giyim yatırımcısı ile akademisyen ve ulusal basın temsilcilerini Van’a götürdü. VANTSO’da düzenlenen açılışta konuşan MHGF Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Öztürk, Hükümetin Cazibe Merkezleri Programı’nı açıklamasının ardından beş bölgede birer ilde tanıtım toplantıları yapma kararı aldıklarını belirterek ilk toplantıyı Iğdır’da gerçekleştirdiklerini kaydetti.

İşsizliğin çaresi hazır giyim sektörü

Öztürk, genç nüfusu, altyapısı, tarihi dokusu ve Ortadoğu’nun en büyük pazarı İran’a açılan sınır kapısıyla önemli bir üretim ve ticaret merkezi Van’ı program kapsamında ikinci durak olarak belirlediklerini söyledi. MHGF Başkanı Öztürk sözlerini şöyle sürdürdü: “Devletin vereceği bir teşvikten ziyade, bölgenin kaynaklarını daha aktif kullanabilmek adına geldik. Şehrin kendisi ile konuşmasını, tehdit ve fırsatlarını ortaya koymasını sağlamak, kanaat önderleriyle bunu yerinde tartışmak için buradayız. Amacımız düşük yatırım maliyeti ile yüksek istihdam sağlayan hazır giyimde standart ürünlerin üretimini Doğu ve Güneydoğu illerimize yönlendirerek bu bölgelerimizin kalkınmasına katkı sağlamak. Van’daki yüksek işsizliğin çaresi hazır giyim. Böylelikle hem büyük şehirlerimizin katma değerli, Ar-Ge’li üretime yoğunlaşmasını sağlar, hem de Anadolu’da hazır giyimde belli ürünlerde uzmanlaşmış, birbiriyle entegre çalışan iller yaratabiliriz.”

İşsizliğin çaresi hazır giyim sektörü

Van’ın İran için bir cazibe merkezi olduğunu da söyleyen MHGF Başkanı, 80 milyonluk İran’ın hazır giyim ihtiyacının yüzde 70’ini ithal ettiğini, bunun da çok büyük bir bölümünü Türkiye'den karşıladığına dikkat çekti. Toplantıda konuşan Van Vali Yardımcısı İbrahim Civelek, nüfus ve ekonomik anlamda Van'ın bölgede öne çıktığını belirterek, “Van, cazibe merkezleri kapsamında desteklenen ilk 11 ilden biridir. Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) üzerinden hazırlanan yatırımlar kentimize kazandırılmıştır. Bu yatırımlardan biri Tekstilkent'tir. Tekstilkent'te kurulan fabrikalarımızın hemen hemen hepsi yatırımcılara tahsis edildi” dedi.