BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,73
ALTIN 2.497,16

İşsizler ordusu iş başında!

İnsanları üzecek ya da sıkıntıya sokacak haberleri uydurma konusunda elinden geldiğince çaba sarf eden, ne kadar çok insan var ülkemizde. Çok sevilen bir tiyatrocu hasta olur ve hastaneye kaldırılır. Bunlar başlarlar öldü haberlerini servise.

İnsanları üzecek ya da sıkıntıya sokacak haberleri uydurma konusunda elinden geldiğince çaba sarf eden, ne kadar çok insan var ülkemizde.

*

Çok sevilen bir tiyatrocu hasta olur ve hastaneye kaldırılır. Bunlar başlarlar öldü haberlerini servise. Sırf bu boş beleşler yüzünden, hastanın yakınları bu haberlerin yalan olduğunu çıkıp defalarca söylemek zorunda kalırlar. Sanki başka sıkıntıları yokmuş gibi!

*

Başkentimizde iki ayda iki bomba patladı. İçimiz kan ağlıyor. Herkes zaten yeterince tedirgin. Tüm bunlar yetmiyormuş gibi bu boş beleşler çıkıyor yine sahaya!

*

Üfürükten haberler uydurarak kendilerince bir şeyler yapıyorlar. Tam olarak amaçlarını anlamış değilim.

'Vay efendim şurada bomba varmış. Yok efendim şu saatlerde burada bulunulmaması gerekiyormuş.'

Nereden edindin bilgiyi diye soruyorsun, verilen cevaplar cevap değil. Haberi size söyleyen Mahmut, Ayşe'den duymuş. Ayşe ise, Necla'dan. O kimden duymuş?.. Elle tutulur bir şey yok.

*

Millet kafayı mı yemiş acaba? Arkadaş amacınız ne? Kaynağı belli olmayan apır sapır duyumlarla milleti buhrana niye sürüklüyorsunuz?

*

Ha şu ayrı; sizce çok ciddi bir istihbarat edindiniz ve olabilme ihtimali çok yüksek. Diyelim ki öyle. O zamanda arayıp polisi bilgilendirmeniz gerekir. Bu işin oluru budur.