BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,86
ALTIN 2.427,59
HABER /  EKONOMİ

İşsiz kadınlara iş müjdesi!

İzmir Pastacılar ve Fırıncılar Derneği, işsiz, vasıfsız ve zor durumdaki kadınlara iş fırsatı sağlıyor.

Abone ol

Torba Kanun'dan faydalanarak hayata geçirdikleri Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezi (UMEM) projesiyle pastacılık kursu veren derneğin başkanı Latif Aslan’ı ziyaret eden AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Özen Kızılırmak, çalışmaları hakkında bilgi aldı.

İki yıl önce kurulan derneğin üçüncü dönem kursiyerlerini yetiştirdiğini belirten Aslan, “130 hanımın ders aldığı kursta, uzman eğitmenler ders veriyor. İki yıl önce ihtiyaç sahibi bir hanıma yardım sağladık ancak kardeşimizin, ‘Bana yardım değil, iş sağlayın.’ sözünden yola çıkarak hanımlara eğitim vermeye başladık. Yetiştirdiğimiz elemanları, İzmir’deki önemli pastanelere yerleştirdik. Barista sınıflarında eğitilen kursiyerler de kahve mekânlarına kalifiye elemanlar yetiştiriyor. Yakında Fransız ve İtalyan mutfağı üzerine de eğitim vermeye başlayacağız.18-35 yaş arası ihtiyaç sahibi işsiz hanımların başvurduğu kursta, halen üç engelli vatandaşımız da bulunuyor.” şeklinde konuştu.

AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Kızılırmak da işsiz hanımlara her zaman destek verdiklerini ve vermeye devam edeceklerini belirterek, “Derneği başarılı çalışmalarından ötürü tebrik ediyoruz. Kendilerine bizler de yardımcı olacağız.” dedi.