BIST 8.887
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.239,84
HABER /  DÜNYA

İsrail'in yeni halkla ilişkiler temsilcisi

Gazze'ye ablukanın yumuşatılması konusunda İsrail'in yeni politika değişikliğinin dünyaya anlatılması için seçilen temsilci Tony Blair oldu.

Abone ol

Gazze'ye ablukanın yumuşatılması konusunda İsrail'in yeni politika değişikliğinin dünyaya anlatılması için seçilen temsilci Tony Blair oldu.

İsrail'de yayımlanan Maariv gazetesi, Gazze yardım gemilerine yapılan kanlı baskının ardından, Gazze'ye ablukanın yumuşatılması konusunda İsrail'in yeni politika değişikliğinin dünyaya anlatılması için Dörtler Grubu'nun Orta Doğu Temsilcisi Tony Blair'in seçildiğini yazdı.

Gazete, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Gazze'deki politika değişikliğiyle ilgili çok az konuşurken, bunu dünya kamuoyuna Blair'in anlattığını örneklerle duyurdu.

"Netanyahu'nun partisi Likud'un grubunda konuyla ilgili kısa bir açıklama yaptığını ve yabancı basına İngilizce bir açıklamayla yetindiği" belirtilen haberde, "Blair'in bir televizyondan diğerine koşuşturduğu ve iki gün içinde yabancı basın kuruluşlarına 6 demeç verdiği, zor sorulara karşı engin tecrübesiyle karşılık verip Gazze ablukasının yumuşatılması ve İsrail'in yeni politikası konusunda uluslararası kamuoyunun desteğini sağlamaya çalıştığı" kaydedildi.

Haberde, Netanyahu'nun yardımcılarının, objektif ve uluslararası alanda nüfuzu olan bir kişi olması nedeniyle Blair'in politika değişikliklerini sunmasının daha iyi olacağına karar verildiğini ifade ettiği belirtildi.

Blair'in geçen günlerde İsrailli ve Filistinli üst düzey yetkililer ve politikacılarla da bir araya geldiğine işaret edilen haberde, bunlar arasında Başbakan Yardımcısı Silvan Şalom, Başbakan Yardımcısı ve istihbarattan sorumlu Devlet Bakanı Dan Meridor, muhalefet partisi Kadima'nın lideri Tzipi Livni yer aldığı, Blair'in Ramallah'ta da Filistin Yönetimi Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve Başbakan Selam Feyyad ile görüştüğü hatırlatıldı.