BIST 9.080
DOLAR 32,39
EURO 34,99
ALTIN 2.325,01
HABER /  DÜNYA

İsrail'in vurduğu BM okulunda can pazarı

İsrail'in Gazze saldırıları sırasında dün hedef olan BM'ye ait bir okul binasında yaşananlar saldırının kasıtlı olduğunu ortaya koydu.

Abone ol

İngiltere gazetelerinde bugün, İsrail'in Gazze'de BM'ye ait sığınak olarak kullanılan bir okula yönelik saldırısına dair haberler öne çıkıyor.

Guardian sinin baş sayfadan verdiği haberde saldırının hedefindeki Hanun'dan görgü tanıklarının ifadeleri aktarılıyor.

Gazetenin konuştuğu 17 yaşındaki Nur Hamid okula düzenlenen saldırıyı şu sözlerle anlatıyor:

"Saldırı, okulu terk etmek için toparlandığımız sırada geldi. Dışarıda duruyorduk, birden bize saldırmaya başladılar. Bazı kadınların ellerinde bebekleri vardı. Benim eltim de yaralandı. Çoğu kadın ve çocuk her yerde çok sayıda ceset vardı."

OTOBÜSLER GELMEYİNCE...

Okuldaki Filistinlilerden 35 yaşındaki Sabah Kafarna da "Saat 11.30 gibi belediyeden biri geldi ve burası çok tehlikeli olduğu için terk edeceğimizi söyledi" dedi ve şöyle devam etti:

"Ama otobüsler gelmedi. Bu yüzden saldırı anında dışarıda o kadar çok kişi vardı. Ardı ardına top ateşi oldu. Saldırı anında ben içeride pencerenin yanındaydım."

Independent gazetesine konuşan görgü tanıkları, saldırıya uğrayan okuldaki izlenimlerini "Ailelerin yaşadığı sınıflardaki sıralarda, yerlerde kan gölü vardı" sözleriyle aktarıyor.

KİMSE HAMAS ÜYESİ DEĞİL

Gazetenin konuştuğu saldırıdan sağ kurtulan Filistinli Abdül Raif ise, "Bizim ailede Hamas üyesi yok, buradan hiç kimse Hamas üyesi değil. Bizden hiç kimse çatışmalara girmedi. Ailemizde siyasete ilgi duyanlar var. Bu onların İsrailler tarafından hedef haline geleceği anlamına mı geliyor" diyor.