BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,95
ALTIN 2.437,25
HABER /  EKONOMİ

İsrail'in özrü turizmi umutlandırdı

İsrail'in Türkiye'den özür dilemesi, turizm çevrelerinde olumlu karşılandı.

Abone ol

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, 'Mavi Marmara' gemisine yapılan baskından dolayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la telefonla konuşarak Türkiye'den özür dilemesi, turizm çevrelerinde olumlu karşılandı. Baskından önce 500 bin olan İsrailli turist sayısının 1 milyonlara çıkabileceği ifade ediliyor.

AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa, olaya sadece İsrail’den gelecek turistler olarak bakmamak gerektiğini belirterek, "Bölgede İsrail ile olan yumuşama ve ülkede başlayan barış süreci sonunda anarşi ve savaşın olmadığı bir Türkiye’ye gelecek turist sayısı kat be kat artacaktır." dedi.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Marmaris Yürütme Kurulu Başkanı İsmail Özbozdağ, sektörün barışa hizmet verdiğini kaydetti. Özbozdağ, "Gelişmeleri sevinçle karşıladık, İsrail uçaklarını bölgemize gelmesi için elimizden geleni yapacağız." diye konuştu.

Güney Ege Otelciler Birliği (GETOB) Başkanı Bülent Bülbüloğlu da gelişmeler sonunda Başbakanımızın İsrail’in özrünü kabul etmesini memnuniyet verici olarak değerlendirerek ‘Mavi Marmara’ baskınından sonra 500 bin olan İsrailli turist sayısı hemen hemen sıfırlandı. Kaybettiğimiz İsrailli turistleri geri kazanmak hatta 1 milyon İsrailli turist ağırlamak için girişimlerde bulunacağız. GETOB olarak hafta içi bir İsrail ziyaretimiz olacaktır." ifadelerini kullandı.