BIST 9.693
DOLAR 32,42
EURO 34,60
ALTIN 2.497,35
HABER /  DÜNYA

İsrail'in niyeti Kudüs raporunda gizli

Uluslararası Kudüs Müessesi'nin 2012 Kudüs Raporu, İsrail yönetiminin ne yapmak istediğini gözler önüne seriyor

Abone ol

Uluslararası Kudüs Müessesi'nin 2012 Kudüs Raporu'nda, İsrail'in işgal politikaları sebebiyle Kudüslü Araplar arasında fakirlik oranının yüzde 77'ye yükseldiği belirtilerek, ''İsrail'in Kudüs'ü Arap kimliğinden soyutlama çabaları'' konusunda uyarıda bulunuldu.

Uluslararası Kudüs Müessesi tarafından düzenlenen basın toplantısında, 2012 Kudüs Raporu okundu. İsrail'in Kudüs'ü Arap kimliğinden soyutlama çabaları konusunda uyarıda bulunulan raporda, ''İsrail'in işgal politikaları, Kudüslü Araplar arasında fakirliğin yüzde 77'ye yükselmesine sebep oldu'' ifadeleri yer aldı.

Müessesenin Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısı Beşşare Merhac, Arapların ve Müslümanların Kudüs'ün Arap kimliğini korumak için daha çok çaba göstermesi gerektiğini ifade etti. Merhac, Kudüs'teki Müslüman ve Hristiyanlara ait kutsal yerlerin Yahudileştirilmesinin önüne geçilmesini talep etti.

2012 yılında Kudüs'ün durumu hakkında bilgi veren Uluslararası Kudüs Müessesi Müdürü Yasin Hamud, ''İsrail işgal güçleri, Kudüs'ü Arap kimliğinden soyutlamak için yerleşim birimi ve kutsal mekanlar inşa ediyor. Mescid-i Aksa'ya 100 metre mesafede 2 yeni tapınak inşa ederek, Burak bölgesinde İslami yapıtları yıkıyor'' dedi.

İsrail yönetimi, dün Mescid-i Aksa yakınlarındaki bazı tarihi binaları yıkmıştı.

İsrail ordusu, 28 Ocak'ta izinsiz olduğu gerekçesiyle Mescidi Aksa'nın güneyindeki Silvan Mahallesi'nde Filistinlilere ait bir ev ve üç bahçeyi kullanılamaz hale getirmişti.

Tel Aviv yönetimi, geçtiğimiz ay Batı Şeria'nın El-Halil kentinde bir camiyi yıkmış, 26 Aralık 2012'de ise Beytüllahim, El-Halil ve Nablus kentlerinde Filistinlilere ait 51 ev için yıkım kararı almıştı.

Tel Aviv yönetimine bağlı Kudüs Belediyesi, geçen sene yerleşim kurumlarının işbirliğiyle Arap sokaklarına İbranice isimler verilmesi, sinagog inşa edilmesi ve Ağlama (Burak) Duvarı yakınlarındaki binaların restorasyonuna izin vermişti.