BIST 9.525
DOLAR 32,55
EURO 34,71
ALTIN 2.487,26
HABER /  EKONOMİ

İsrail'e süresiz uçuş yasağı

Türkiye tescilli hava araçlarının İsrail'e sefer yasağı süresiz uzatıldı.

Abone ol

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), İsrail Ben Gurion Havalimanı'nda devam eden güvenlik riski sebebiyle, Türkiye tescilli bütün hava araçları için alınan uçuş yasağı kararının süresiz uzatıldığını açıkladı.

SHGM ilk olarak Salı akşamı aldığı bir günlük yasak kararını, Çarşamba akşamı bir gün süreyle daha uzatmıştı. Yapılan açıklamada, "İsrail uçuşları ile ilgili güvenlik riski devam ettiğinden mevcut durumun bir sonraki açıklamaya kadar devam etmesine karar verilmiştir" denildi. Türk Havayolları'ndan THYAO yapılan açıklamada ise, 22 Temmuz'dan beri yapılamayan seferler ile Tel Aviv'e gidecek yolcuların büyük bölümünün ulaşımının alternatif uçuşlar ile sağlandığı belirtilerek şöyle denildi:

"İstanbul'da kalan 330 yolcumuz ise otellerde misafir edilmiş ve tüm ihtiyaçları karşılanmıştır. Yolcularımızın Tel Aviv'e gitmeleri için İsrail'in İstanbul Başkonsolosluğu ile yakın bir işbirliği içerisinde çalışılmış ve gayret gösterilmiştir. Başkonsolosluğun talebi üzerine yolcularımızın bu sabaha karşı iki uçakla Atina'ya ulaşımları sağlanmıştır."

Açıklamada, ulaşımın hangi havayolları ile sağlandığına dair bilgi yer almadı. İsrail basınında, İsrail Ulaştırma Bakanlığı'nın Türkiye'de kalan İsrailli yolcular için İsrail havayolu şirketi El Al'a ait dört uçağı Türkiye'ye göndermeyi öngördüğünü haberleri yer almıştı.