BIST 9.054
DOLAR 32,32
EURO 35,13
ALTIN 2.298,59
HABER /  GÜNCEL

İsrail'den Türkiye'ye intikam operasyonu

İsrail, Türkiye'den intikam almak için bakın nasıl bir plan yapıyor...

Abone ol

İsrail Parlamentosu Başkan Yardımcısı Danny Danon'un öncülüğündeki bir grup İsrailli milletvekili, ABD ve Avrupa'daki "İsrail dostu" parlamenterlerle birlikte Türkiye'nin 2020 Yaz Olimpiyatları adaylığına karşı uluslararası bir kampanya başlattı.

Türkiye ile İsrail arasındaki derin siyasi kriz sürerken, İsrail Parlamentosu'nun (Knesset) bir grup üyesinin, Türkiye'nin, 2020 Yaz Olimpiyatları için koyduğu adaylığa karşı uluslararası bir kampanya başlattığı bildirildi. İsrail basını, kampanya için "Knesset üyeleri Türkiye'den intikam alıyor" yorumunu yaptı.

Yedioth Ahronoth gazetesi, "Knesset Üyeleri'nin Türkiye'den Olimpiyat İntikamı" başlığıyla verdiği haberde, "İsrail'in, Türkiye'nin protesto hareketlerinden intikamını, beklenmedik bir yönden gelebilir ve ağır bir bedeli olabilir" yorumunu yaptı.

Bir grup Knesset üyesinin İstanbul'un 2020 Olimpiyatlarına ev sahipliği yapmasını önlemek için Amerikan ve Avrupalı parlamenterlerle birlikte uluslararası bir kampanya başlattığını belirten gazete, gruba liderlik yapan, İsrail'de iktidardaki Likut üyesi Knesset Başkan Yardımcısı Danny Danon'un başta ABD ve Avrupa olmak üzere çeşitli ülkelerden, "İsrail dostu" olarak tanınan parlamento üyeleriyle buluştuğunu kaydetti.

Danon'un temasa geçtiği yabancı parlamenterlerden, ülkelerinin Uluslararası Olimpiyat Komitesi'ndeki temsilcilerini, İstanbul için oy kullanmamaya ikna amacıyla kampanyaya katılmalarını istediği belirtilen haberde İstanbul'un, Tokyo, Madrid, Roma, Doha ve Bakü ile yarıştığı anımsatıldı.

Haberde "Yarışı kaybetmenin, potansiyel hakaretin yanı sıra Türkiye için ekonomik kayıplara da yol açacağı" görüşü öne sürüldü.

TÜRKİYE KARŞITI MEKTUP

Bu arada, Danny Danon, Uluslararası Olimpiyat Komitesi Başkanı Jacques Rogge'ye bir mektup de yazarak, Türkiye'nin adaylığının iptal edilmesi talebinde bulundu. Danon mektubunda şu iddialara yer verdi:

"Teröre destek ve İran ile bağlar, Türkiye'nin eylemlerinin sadece buzdağının görünen yüzü. Politikası tümüyle Olimpiyat çerçevesinde dile getiren kültürel değerlerle zıt. Türkiye'ye Olimpiyatlara ev sahipliği yapmaya izin verilmesi, genel olarak Batı dünyasının, özel olarak da Olimpiyat harekatının itibarını lekeleyecek."