BIST 9.706
DOLAR 32,52
EURO 34,79
ALTIN 2.420,33
HABER /  GÜNCEL

İsrail'den son dakika Kudüs açıklaması

ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararıyla ilgili İsrail Başbakanı Netanyahu'dan son dakika açıklaması geldi.

Abone ol

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'de Brüksel ziyaretinde yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin çoğunun Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasını beklediğini ifade etti.

Brüksel'e giden Netanyahu, burada ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkent olarak tanıma kararı hakkında açıklamalarda bulundu.

'Trump'ın Kudüs kararının mevcut gerçekliği tanımak olduğunu' savunan Netanyahu, "Kudüs'ün İsrail'i başkenti olarak tanınmasının barışı teşvik edebileceğini' iddia etti.  

'Filistinlilerin İsrail devletini ve başkenti Kudüs'ü tanıma zamanının geldiğini' ifade eden Netanyahu 'AB ülkelerinin çoğunun Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasını beklediğini' de söyledi.

İsrail Başbakanı Benjamin Netenyahu Kudüs'ün zaten yedi yıldır İsrail'in başkenti olduğunu söyledi.

"FİLİSTİNLİLERİN BİR YAHUDİ DEVLETİ OLDĞUNU KABULLENMELERİ GEREKİYOR": Netanyahu'nun açıklaması şöyle: “Birleşmiş Milletler tarihi bir gerçeği reddediyor. Son yedi senedir Kudüs zaten İsrail’in başkentiydi. ABD başkanı Trump yalnızca gerçeği masaya yatırdı. Barış için gerekli olan şey tam olarak bu. Barışın özü budur. Cumhurbaşkanının ve benim ofisim, parlamento, yüksek mahkeme zaten Kudüs’te bulunuyordu. Artık Filistinlilerin bir Yahudi devleti olduğunu kabullenmeleri gerekmektedir. Ve bu devletin bir başkenti var, o da Kudüs’tür. Kudüs, İsrail'in başkentidir. Kimse bunu inkar edemez”

Netanyahu ayrıca Avrupa’nın İsrail için önemli olduğunu söyledi ve “bu yüzden buradayım” dedi.

Trump'ın Kudüs kararı Orta Doğu'da büyük bir gerilime yol açmıştı.

Araplar bunu da yaptı! Dünya Kudüs için ayaktayken...

Türkiye Kudüs için A planını devreye soktu!