BIST 9.056
DOLAR 32,33
EURO 35,14
ALTIN 2.297,79
HABER /  DÜNYA

İsrail'den şaşırtan  ateşkes hamlesi

İsrail güvenlik kabinesinin, Mısır'ın başlattığı ateşkes girişimini onayladığı, Hamas'ın ise konuya ilişkin istişareleri sürdürdüğü bildirildi.

Abone ol

İsrail güvenlik kabinesinin, Mısır'ın başlattığı ateşkes girişimini onayladığı bildirildi.

İsrail Başbakanlık Sözcüsü Ofir Gendelman, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Başbakan Binyamin Netanyahu başkanlığındaki güvenlik kabinesinin, bu sabah yaptığı toplantıda, Mısır'ın ateşkes girişimini kabul ettiğini belirtti.

Gendelman, ateşkesin 09.00'dan itibaren başlatıldığını ifade etti.

Öte yandan, İsrail, Hamas'ın ateşkesi kabul etmemesi ve saldırılarına ara vermemesi durumunda askeri operasyonlarını yoğunlaştırarak sürdüreceğini açıkladı.

Gendelman, hükümetin internet sitesinde yayımlanan açıklamasında da Mısır'ın ateşkes girişimine değinerek, "Kabine bu sabah, Mısır'ın ateşkes girişimini kabul etti. En başından bu yana hedefimizin, füze atımının durması ve İsrail vatandaşlarının güvenliğinin sağlanması olduğunu söyledik. Hamas, Mısır'ın girişimini kabul etmez, füze atmaya devam ederse, vatandaşlarımızın güvenliği gereği, askeri operasyonumuzu yoğunlaştırarak sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

"İstişareler sürüyor"

Hamas'ın Siyasi Büro üyesi Musa Ebu Merzuk ise resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamasında, "Mısır'ın başlattığı girişim hakkında istişareleri sürdürüyoruz, henüz Hamas hareketi resmi tutumunu belirlemedi" ifadesini kullandı.

Mısır, İsrail saldırılarındaki kayıpların önlenmesi ve akan kanın durdurulması için taraflar arasında ateşkes girişiminde bulunduğunu açıklamıştı.

Batı Şeria'da 12 Haziran'da kaybolan 3 Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr, 2 Temmuz'da Yahudi yerleşimciler tarafından kaçırılmış ve yakılarak öldürülmüştü. İsrail, bu olayların ardından 7 Temmuz'da "Koruyucu Hat" adı altında operasyon başlattığını duyurmuştu.

Bu tarihten itibaren İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 189 kişinin hayatını kaybetti, bin 400 kişi yaralandı.