BIST 9.645
DOLAR 32,54
EURO 34,89
ALTIN 2.429,46
HABER /  DÜNYA

İsrail'den Mavi Marmara için şok iddia!

İsrail gazetesi, Mavi Marmara saldırısında İsrail donanmasının saldırıya uğradığını öne süren fotoğraflar yayımladı

Abone ol

İsrail'in Yediot Ahronot gazetesi, İsrail donanmasının Gazze'ye giderken saldırdığı ve 9 Türk'ün hayatını kaybettiği Mavi Marmara gemisinde silahlı oldukları ileri sürülen 2 aktivistin resimlerini yayımladı.

Gazetenin bugünkü sayısında, resimlerle birlikte yayımlanan haberde, İsrail askerleri gemiye çıkmadan önce, gemideki Türk aktivistlerden ikisinin elinde ateşli silah bulunduğu ileri sürüldü.

'BİR ELİNDE TÜFEK BİR ELİNDE TABANCA'

Haberde, söz konusu resimlerin ve konuyla ilgili videoların gemideki diğer kişiler tarafından çekildiği belirtildi. Gazetedeki resimlerde, gemidekilerden birinin elinde kısa namlulu bir otomatik tüfek, diğerinin elinde de tabanca görülüyor.

Resimlerin kenarında bulunan saatlerden hareketle, bu resimlerin İsrailli komandoların gemiye çıkmalarından kısa bir süre önce çekilmiş olduğu öne sürülürken, bu resimlerin Mavi Marmara olayını soruşturan Turkel Komisyonu'nun elinde de bulunmadığı kaydedildi.

Haberde, gemiye baskın düzenleyen İsrail komandolarının verdikleri ifadelerde ateşli silahlarla saldırıya uğradıklarını söylemelerine rağmen şimdiye kadar bunu kanıtlayan herhangi bir görüntü olmadığı da hatırlatıldı.

KOMANDOLAR YARALANDI İDDİASI

İsrail ordu sözcülüğü ise Mavi Marmara gemisine baskın düzenleyen Şayetet 13 komandolarından ikisinin ateşli silahlarla yaralandıkları iddiasını yineledi. Bunu, konuyu soruşturan komisyonlar dahil herkesin bildiğini belirten Sözcülük, ''İsrail ordusunun elinde bulunan bu olayla ilgili binlerce saatlik video ve binlerce resim incelenerek ilgili mercilere teslim edildi. Söz konusu resimler de son incelenen bir bilgisayarın içinde bulundu ve filo konusunu araştırmakla görevli merciye teslim edildi. Bu resimlerde yeni ve bilmediğimiz bir şey yok'' dedi.

İsrail ordusu, baskın sırasında gemide bulunan herkesin bilgisayarları, görüntü kayıt cihazları ve fotoğraf makineleri başta olmak üzere diğer özel eşyalarına da el koymuştu. Bu aletlerin ancak bir kısmı aylar sonra sahiplerine geri verilmesine rağmen, görüntü ve fotoğraflar ordunun elinde kalmıştı.