BIST 9.680
DOLAR 32,43
EURO 34,47
ALTIN 2.489,33
HABER /  DÜNYA

Gazze'de ateşkes umudu tükeniyor!

Gazze'ye ölüm yeniden döndü! İsrail'in ateşkesi 4 saat daha uzattığını açıklamasının ardından Hamas yeniden füze fırlattı.

Abone ol
İsrail yönetimi ve Hamas yetkilisi Usame Hamdan'ın 12 saatlik geçici ateşkesin dört saat daha uzatılmasını kabul ettiklerini açıklamasının ardından Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin Kassam Tugayları İsrail'e beş füze saldırısı yapıldığını açıkladı.
 
Paris'te bir araya gelen Türkiye, Katar, ABD, Fransa, İtalya, Almanya ve İngiltere Dışişleri Bakanları Gazze'de varılan 12 saat süreli ateşkesin uzatılması çağrısı yapmıştı.

HAMAS'TAN BEŞ ROKET SALDIRISI 
 
Reuters'a konuşan İsrailli yetkili ateşkesin dört saat daha uzatılmasını kabul ettiklerini açıkladı.
Hamas'ın Dış İlişkiler Sorumlusu Usame Hamdan ateşkesin uzatılmasına onay verdiklerini bildirdi.
Ancak bu açıklamadan kısa bir süre sonra Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin Kassam Tugayları İsrail'e beş roket saldırısı düzenlediğini duyurdu.

GÖRÜŞ AYRILIKLARI BAŞLADI
 
İsrail ordusu Gazze'den ülkenin güneyine roket saldırıları düzenlendiğini iddia etti.
Hamas'tan yapılan açıklamada, 12 saatlik ateşkes boyunca Gazze'ye beklenen yardımın gitmediği, bu yüzden bölgedeki farklı gruplar arasında ateşkesin uzatılması konusunda görüş ayrılıkları olduğunu belirtildi.

İSRAİL ATEŞKES İÇİN UMUTSUZ 
 
İsrail televizyonuna konuşan Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, ateşkesin gece yarısından sonra tekrar uzatılmasının gereksiz olduğunu söyledi.
 
Gazze’de 12 saatlik ateşkes ilanının ardından ABD, Türkiye, Katar, Fransa, Almanya ve İtalya dışişleri bakanları bugün Fransa’nın başkenti Paris’te kapsamlı ateşkesi görüştü. Avrupa Birliği Dış Politika Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton ve İngiltere temsilcisi de görüşmelerde yer aldı. Görüşmelere İsrail ve Hamas'tan temsilci katılmadı.