BIST 9.795
DOLAR 32,46
EURO 34,91
ALTIN 2.433,15
HABER /  DÜNYA

İsrail'den Filistin için korkutan karar

İsrail Büyükelçiliği, Gazze'ye düzenlenen operasyonlara ilişkin açıklamada bulundu.

Abone ol

İsrail'de olası kara operasyonu için seferberlik ilan edildi. İsrail ordusunun sınıra yığınak yaptığı belirtiliyor. 30 bin yedek asker de silah başına çağrıldı.

İsrail'in dün başlattığı Gazze saldırısını sürdüreceği yönünde işaretler var. İsrail'de olası kara operasyonu için seferberlik ilan edildi. Yabancı ajanslar İsrail ordusunun sınıra yığınak yaptığını duyurdu.

OKULLAR TATİL EDİLDİ

Gazze'deki Filistin Hükümeti ve BM Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu (UNRWA), İsrail'in


İSRAİL 10 AYLIK BEBEĞİ ÖLDÜRDÜ


İsrail seçim katliamında Gazze'de ölüm kustu. 10 aylık bir bebek de kurbanlar içindeydi. O bebeğin bir fotoğrafı var ki yürekleri yakıyor.

israil-10-aylik-bebeği-öldürdü.jpg


DAVUTOĞLU'NDEN SERT ÇIKIŞ... DETAYLAR İÇİN TIKLAYIN

ARINÇ'TAN İSRAİL'E ÇAĞRI... DETAYLAR İÇİN TIKLAYIN

Gazze saldırıları nedeniyle tüm eğitim kurumlarını kapattığını duyurdu.

Filistin Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ''Son gelişmeler, İsrail'in Filistin halkına düşmanca tutumu ve devam eden saldırıları sebebiyle bir süre için eğitime ara verme ve okulları kapatma kararı aldık'' ifadeleri yer aldı.

UNRWA ise tüm eğitim kurumlarını kapattığını, kurumlarda çalışan uluslararası görevlilerin Gazze'yi terk ettiğini açıkladı.

30 BİN YEDEK ASKER GÖREVE ÇAĞRILDI

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun 30 bin yedek askerin göreve çağırılması talimatı verdiği bildirildi. İsrail basınında yer alan habere göre, Netanyahu Hükümeti, Gazze'den İsrail'e yönelik füze saldırılarının artması ve bölgedeki son gelişmeler nedeniyle olağanüstü hal ilan ederek 30 bin yedek askeri göreve çağırma kararı aldı.

GAZZE KAN İÇİNDE

İsrail ordusunun F-16 savaş uçakları, insansız hava araçları, helikopter ve hücumbotlarıyla Gazze'ye düzenlediği saldırılarda yaralananların sayısı 153'e yükseldi.

Öte yandan Gazze'den İsrail'e yapılan misillemelerde, 3 İsraillinin hayatını kaybettiği, 3 askerinde yaralandığı duyuruldu. İsrail'in dün Gazze'ye düzenlediği hava saldırılarında 15 kişi hayatını kaybetmişti.

24925.20121115225759.jpg

İSRAİL'DEN AÇIKLAMA

İsrail Ankara Büyükelçiliği, Gazze'de süren operasyonlarla ilgili bir açıklama yaptı. Saldırıların hedefinin Hamas'a yönelik stratejik hedefler olduğu vurgulanan açıklamada "İsrail gerginliğin artmasını istemiyor" denildi.

HAMAS ATEŞKESİ İSTEMİYOR

Hamas, İsrail ile mevcut durumda herhangi bir ateşkesi kabul etmeyeceklerini bildirdi.

Hamas'ın resmi sözcüsü Fevzi Berhum düzenlediği basın toplantısında, İsrail ile ateşkesi kabul etmeyeceklerini belirterek, ''İsrail, savaş uçaklarıyla, tanklarıyla silahsız sivilleri hedef alan açık bir savaş başlattı. Hamas, bu durum karşısında İsrail ile ateşkesi kabul etmeyecek, aksine düşmanca saldırıları püskürtmeye devam edecek'' dedi.

Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin Tel Aviv büyükelçisini çekmesini, doğru, cesur ve asil bir karar olarak niteleyen Berhum, tüm Arap liderlerinden aynı davranışı beklediklerini belirtti.

İslam ülkelerini Filistin halkı için acil harekete geçmeye çağıran Berhum, Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin Kassam Tugayları tarafından ''Siccil Taşı'' olarak adlandırılan operasyonların, İsrail'in düşmanca saldırılarına farklı bir boyut kazandıracağını savundu. Berhum, İsrail'in ''Bulut Sütunu'' ismiyle başlattığı askeri operasyonların, kendi sonlarını hazırladığını ileri sürdü.

BULUT SÜTÜNU'NA KARŞI SİCCİL TAŞI

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin Kassam Tugayları, İsrail ordusunun ''Bulut Sütünu''na karşı, ''Siccil Taşı'' adını verdikleri misilleme kapsamında, İsrail'e çok sayıda füzeyle cevap vereceklerini duyurdu.

''Bulut Sütunu'' Yahudilerin kutsal kitabı Tevrat'ta Tanrı'nın İsrailoğullarına yardımı anlamına geliyor. İzzeddin Kassam Tugaylarının operasyonlarına verdikleri ''Siccil Taşı'' ifadesi ise Kur'an'ın Fil suresinde, Allah'ın Kabe'yi ve mazlumları korumak için gönderdiği silahı temsil ediyor.