BIST 9.502
DOLAR 32,49
EURO 34,76
ALTIN 2.479,00
HABER /  DÜNYA

İsrail'den Erdoğan'ın Kudüs açıklamalarına sert yanıt!

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugünkü grup toplantısında Kudüs'ün İsrail'in başkenti ilan edileceği iddialarına ''bu adım İsrail'le diplomatik ilişkilerimizi koparmaya kadar gider'' diyerek tepki göstermişti. Erdoğan'ın açıklamalarına İsrail'den kriz çıkaracak bir yanıt geldi.

Abone ol

İsrail yönetimi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Kudüs'ün Müslümanların kırmızı çizgisi olduğu yönündeki açıklamalarına tepki gösterdi.

İsrail Dışişleri Bakanı Emanuel Nahson, paylaştığı yazılı açıklamada, "Erdoğan tanısın ya da tanımasın, Kudüs Yahudilerin 3 bin yıllık, İsrail'in de 70 yıllık başkentidir." dedi.

ERDOĞAN HER FIRSATTA İSRAİL'E SALDIRIYOR

Yerel basında yer alan haberlere göre, İsrail Milli Eğitim Bakanı Naftali Benett de, "Maalesef Erdoğan son yıllarda İsrail'e saldırmak için hiç bir fırsatı kaçırmadı. İsrail, Kudüs'ün İsrail devletinin başkenti olarak tanınması da dahil tüm amaçlarına devam etmeli.

Erdoğan ABD ve İsrail'e Kudüs restini çekti!

KUDÜS'E SAHİP OLMAK ERDOĞAN'IN SEVGİSİNDEN DAHA İYİ

Her zaman eleştirecek birileri olur ama neticede birleşik bir Kudüs'e sahip olmak Erdoğan'ın sevgisine sahip olmaktan daha iyi." dedi.

CUMHURBAŞKANINDAN EMİR ALMAYIZ

Yerel basında ayrıca, İsrail Ulaştırma ve İstihbarat bakanlıklarını yürüten Yisrael Katz'ın, "Türkiye'nin Cumhurbaşkanından emir almayız. İsrail egemen bir ülkedir ve Kudüs onun başkentidir." şeklindeki sözlerine yer verildi.

İSRAİL'LE DİPLOMATİK İLİŞKİLER KOPABİLİR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'nin, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıyacağı iddiası ile ilgili bugün yaptığı açıklamada, "İslam İşbirliği Teşkilatı Dönem Başkanı olarak, bu konunun sonuna kadar takipçisiyiz. Eğer böyle bir adım atılacak olursa; hemen, beş on gün içerisinde İslam İşbirliği Teşkilatı Liderler Zirvesi'ni İstanbul'da toplayacağız. Kaldı ki bu, bizim diplomatik ilişkilerimizi İsrail ile koparmaya kadar gidebilir." demişti.

Kudüs haritada nerede ve kimin? Kudüs'ün 3 önemi

Kıyamet savaşı çıkaracak Kudüs gelişmesi! Dünya ayağa kalktı