BIST 8.988
DOLAR 32,31
EURO 35,07
ALTIN 2.277,21
HABER /  POLİTİKA

İsrail'den Erdoğan'ı kızdıracak gaf!

Mavi Marmara baskını için özür dileyen İsrail'in eski siyasi ismi Erdoğan'ın sinirinin Arap olmasından dolayı olduğunu söyledi.

Abone ol

Türkiye'den özür dileyen İsrail'in eski Dışişleri Bakanı Başbakan Erdoğan için 'Arap' dedi.

Geçtiğimiz yıllarda dışişleri bakanlığı da yapan İsrail Adalet Bakanı Tzipi Livni, Netanyahu’nun özrünü ve Türkiye’nin söylemini değerlendirirken “Arap liderlerin sert söylemlerini bazen yutmak zorundayız” dedi.

Ülkesinde Kanal 2 televizyonuna konuşan Livni, ayrıca, özürden sonra Türkiye’nin saldırgan yaklaşımının devam etmesine de şaşırmadığını belirtti.

Netanyahu’nun özürle doğru bir iş yaptığını savunan Livni, özrün Mavi Marmara’ya operasyonda görev alan İsrail askerlerini rahatsız edecek bir şey içermediğini de kaydederek şunları söyledi:

“İsrail’in özründe, Türk filosunu durdurmak için yapılan askeri harekatın meşruiyetini zedeleyen herhangi bir unsur bulunmuyor. Özür, İsrail komandolarının yürüttüğü operasyonun ahlaki yapısını da gölgelemiyor.”

Livni, Türkiye’yle diplomatik ilişkilerin başlamasının, İsrailli askerler aleyhinde Türkiye’de açılmış davaları da düşüreceğini iddia etti.