BIST 9.674
DOLAR 32,49
EURO 34,74
ALTIN 2.421,20
HABER /  DÜNYA

İsrail'den çözüm için Kürdistan şartı!

İsrail Savunma Bakanı Moşe Yaalon, Kürtler'in devlet sahibi olması halinde bölgedeki sorunların çözüleceğini söyledi.

Abone ol

Suriye'de federal bir yapı konuşulurken İsrail'den kurulma ihtimali olan Kürdistan'a destek geldi.

Washington’da en önemi düşünce kuruluşlarından Wilson Center tarafından düzenlenen bir panelde konuşan Moşe Yaalon, Suriye’yi tek parça olarak tutacak bir yol kalmadığını belirtti.

BÜTÜN BİR SURİYE ARTIK MÜMKÜN DEĞİL

Yaalon, “Bir bütün Suriye’den sözetmek, Beşar Esad veya başka birinin başkanlığında büyük strateji planlamak, bunları dile getirmek hayalden başka birşey değildir. Artık bunun için bir imkan yok” dedi.

KÜRTLER DEVLET SAHİBİ OLMALI

Rudaw’ın sorularını da yanıtlayan Moşe Yaalon, Kürtler’in devlet sahibi olup olmamalarına içerideki ve dışarıdaki şartlara bakılarak karar verilmesi gerektiğini kaydederek, “Ama bu seçenek bölgeye çözüm ve istikrar getireceği için destekliyoruz” ifadelerini kullandı.

KÜRTLER VE YAHUDİ MİLLETİ

ABD Savunma Bakanlığı’nın 20 yıllık danışmanı Harold Road ise, Kürtler ile Yahudiler’in ortak noktalarına dikkat çekerek, şunları söyledi: “Kürtler ile Yahudi milleti aynı dönemlerden geçmiş. Farklı ülkelerin yönetimleri altında yaşamışlar. Sıkıntılar çekmişler. Kendi kaderimizi kontrol etmemiz için şart olan gücümüzü ve arzumuzu elimizden almışlar.”