BIST 9.054
DOLAR 32,32
EURO 35,13
ALTIN 2.298,59
HABER /  DÜNYA

İsrail yönetimi Ortadoğu'da çıban başı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin, "Maalesef İsrail yönetimi Ortadoğu'da bir çıban başıdır. Ortadoğu hatta dünya barışının önünde en büyük engeldir" dedi.

Abone ol

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin,İsrail'in Gazze saldırısına ilişkin,''Maalesef İsrail yönetimi Ortadoğu'da çıban başıdır.Ortadoğu hatta dünyada barışın önündeki en büyük engeldir'' dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, İsrail'in Gazze'ye saldırılarına ilişkin, "Maalesef İsrail yönetimi Ortadoğu'da bir çıban başıdır. Ortadoğu hatta dünya barışının önünde en büyük engeldir" dedi.

Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada özellikle Müslümanların kutsal günlerinde onlara zarar vermenin İsrail zihniyetinin geleneksel tavrı olduğunu söyledi.

İsrail'in Müslümanlara zarar vermekten adeta "sadist bir duyguyla zevk aldığını" ifade eden Şahin, "Gazze'de 200'ü aşkın çoğu çocuk insanların ölümüne sebep oldular. Diyorlar ki 'bize Gazze'den füze fırlatılıyor' Peki İsrail'de bu füzelerden kaç kişi ölmüş? Bir tek kişi hayatını kaybetmiş mi? Bütün bunlar tamamen bir senaryodur" diye konuştu.

"BİRLEŞMİŞ MİLLETLER NE İÇİN BİRLEŞMİŞTİR"

Bütün dünyanın saldırıları izlediğini belirten Şahin, "İsrail, maalesef İsrail yönetimi Ortadoğu'da bir çıban başıdır. Ortadoğu hatta dünya barışının önünde en büyük engeldir. Dünya maalesef bütün bu olup bitenleri seyrediyor. Birleşmiş Milletler Genel Sekreterinin ateşkes çağrısının hiçbir anlamı yok. O halde dünya insanı şunu soruyor; 'Birleşmiş Milletler ne için birleşmiştir? Bu tür uyuşmazlıkları, dramları önleyemeyecekse varlık nedeni nedir? Bunu sorgulamaktadır" ifadesini kullandı.

Şahin, mübarek ramazan ayında Türkiye'de huzur içinde iftar yaptıklarını dile getirerek, bundan mahrum bırakılan Müslüman kardeşlerinin varlığının yürekleri dağladığını kaydetti.