BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,87
ALTIN 2.430,05
HABER /  DÜNYA

İsrail yangın bombasıyla vuruyor!

Gazze'ye ölüm yağdıran İsrail'in BM kararıyla yasaklanan yangın bombaları kullandığı iddia edildi. Doktorların açıklamalarına yürek dayanmaz.

Abone ol

Ramazan'da katliama girişen İsrail'in Gazze'ye 'yangın' bombası attığı iddia edildi. Doktorlar, "Kömürleşmiş ve parçalanmış cesetler var, hastanede yaralıların uzuvlarını yandıkları için kesmek zorunda kaldık!" dedi.

Gazze’de dünyanın gözü önünde katliam yapan İsrail’in saldırıları devam ediyor. Ölü sayısı 100’ü aşarken, yaralı sayısı da 750’yi aştı. İsrail’in son saldırılarda “yasaklanmış” silahlar kullandığı iddia ediliyor.

ÖLENLERDEN 26'SI ÇOCUK

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 106 olarak açıklanırken yaralı sayısının 750 olduğu belirtildi. Bakanlığın açıklamasında ölenlerden 26’sının çocuk olduğu bildirildi.

ÇOĞUNUN CESETLERİ KÖMÜRLEŞMİŞTİ

Görevi fiili olarak devam eden eski Filistin Hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, konuyla ilgili kan donduran bir açıklama yaptı. Kudra şunları aktardı: "Hastaneye getirilen ölülerin bazılarının uzuvları kopmuştu. Çoğunun da cesetleri kömürleşmişti."

YARALILARIN DURUMU EN BÜYÜK DELİL

Yaralıların çoğunun kemiklerine kadar yanması nedeniyle uzuvlarını kesmek zorunda kaldıklarını söyleyen Gazzeli doktorlar, hastaneye gelenlerin durumunun, “uluslararası alanda yasaklanmış silahların kullanıldığına kesin delil olduğunu” vurguladı.

YENİ BİR KATLİAMLA KARŞI KARŞIYAYIZ

“Yeni bir katliamla karşı karşıyayız” diye konuşan Kudra, uluslararası hukuk kuruluşlarını Filistinlilere yönelik işlediği suçlar ve hak ihlalleri sebebiyle İsrail’in yargılanması için harekete geçmeye çağırdı.