BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.493,53
HABER /  GÜNCEL

İsrail Türkiye'ye karşı harekete geçti! Şok çağrı

Türkiye ve İsrail arasındaki Gazze'deki yaptığı katliam sonra yaşanan diplomatik kriz büyüyor. İsrail Türkiye'ye karşı harekete geçti. Türkiye ile İsrail arasında yaşanan Kudüs geriliminden sonra İsrail Turizm Bakanı Yariv Levin, vatandaşlarına 'Türkiye'ye gitmeme' çağrısında bulundu.

Abone ol

İsrail Turizm Bakanı Yariv Levin, Türkiye'nin İsrail katliamına tepkisi sebebiyle İsrail vatandaşlarına "Türkiye'ye gitmeme" çağrısında bulundu.

Şalom'ın haberine göre Levin, İsraillilerden "Antalya'dan uzak durmalarını" istedi.

İsrail milletvekili İtzik Shmuli ile İsrail İstihbarat Bakanı Yisrael Katz ise İsrail'in sözde Ermeni soykırımını tanıması gerektiğini söyledi.

SİLAHSIZ SİVİLLERİ VURMALARINI SAVUNDU: İsrailli bakan sınırda eylem yapan silahsız sivilleri öldürmelerini "Füzeleri roketleri olmayan Hamas, çocukları ve kadınları cephane olarak kullanıyor, onları cepheye sürüyor, kurban ediyor" sözleriyle savunmaya çalıştı.

İsrail'in 14 Mayıs 1948'de tarihinde Filistin topraklarında bağımsızlığını ilan ettiği günün 70. yıl dönümünde, Gazze sınırında protesto gösterileri düzenleyen Filistinlilere saldıran İsrail'den skandal bir açıklama geldi.

İSRAİL HÜKÜMET SÖZCÜSÜNDEN SKANDAL CEVAP: İrlanda kanalına konuşan İsrail Hükümet Sözcüsü Michal Maayan, muhabirin 'Neden Gazzelileri vuruyorsunuz?' sorusuna, "Bu kadar çok insanı hapse atamayız." dedikten sonra kendilerini haklı çıkarmak için sözlerini şöyle sürdürdü.

"Burada İsrail güvenlik güçlerine saldıran yüzlerce insandan bahsediyoruz. İsrail askerleri Filistinlileri öldürmek için hedef almıyor. Sadece caydırmak ve geri püskürtmek için hedef alıyoruz."

ONLARCA ŞEHİT, YÜZLERCE YARALI: Maayan'ın geri "püskürtmek" ve "caydırmak" dediği müdahalede, sadece taş ve sapan kullanan Filistin halkına, dronelarla gaz atıldı, gerçek silah ve kurşunlarla ateş açıldı. 63 Filistinli hayatını kaybederken 3 binin üzerinde Filistinli ise yaralandı.