BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,97
ALTIN 2.325,12
HABER /  DÜNYA

İsrail temsilcisi oylama sırasında böyle yakalandı!

Dünya ülkeleri Trump'ın Kudüs kararına dur dedi. BM Kudüs oylamasında 128 ülke kabul oyu verdi hayır diyen ülke sayısı sadece 35 oldu. Kudüs oylaması sırasında İsrail temsilcisi Danon oy kullanan ülkeleri tek tek not aldı.

Abone ol

ABD'nin tüm tehditlerine rağmen BM Genel Kurulu'ndaki Kudüs oylamasından ABD'nin istemediği sonuç çıktı.

ABD'nin oylama öncesi, oy kullanan ülkeleri not alacağız tehdidini ise ABD temsilcisi Nikki Haley, yerine İsrail temsilcisi Danon yaptı. Oylama sırasında çekilen fotoğrafta Danon'un oy kullanan ülkeleri not aldığı gözlendi.

HİÇBİR KARAR BİZİ KUDÜS'TEN AYIRAMAYACAK: Danon ayrıca konuşmasının başlangıcında Milattan Sonra 67 yılına ait üzerinde İbranice yazan bir bozuk parayı kurula göstererek "Bu bozuk para Yahudi atalarımızın Kudüsle olan binlerce yıllık bağının kanıtıdır. Hiçbir BM kararı, hiçbir boş konuşma, hiçbir genel kurul kararı bizi Kudüs'ten ayıramayacaktır" dedi.

İSRAİL TEMSİLCİSİ: BM ÇİFTE STANDART UYGULUYOR

İsrail temsilcisi Genel Kurul'da "BM konu İsrail olduğunda hep çifte standart uygulamıştır. Bu oturum başlığı 1997den beri açık. İhtilaf dolu bir dünyada yaşıyoruz ama BM Genel Kurulu olağanüstü şekillerde konu sadece İsrail olunca buluşuyor. Filistin bizim barış çağrılarımızı tek taraflı reddetmiştir. Bu bildirgenin leyhinde oy verenler Filistinin kuklasıdır. Filistin sadece dikkatleri başka bir yöne çekerek barışı reddetmeye devam etmeyi amaçlamaktadır.

İSRAİL TÜM DİNLERE SAYGI DUYMAKTADIR

İsrail tüm dinlere saygı duymaktadır ve herkesin Kudüsü ziyaret edip ibadet etmesine izin vermektedir. Bu oturuma başkanlık eden ülke Yemen, El-Kaide ve IŞİD gibi terör örgütlerini destekleyen bir ülkedir. Geçtiğimiz son iki haftada Hamas militanlarından 23 füze saldırısı gerçekleştirildi. BM'den ne bir kınama ne bir olağanüstü oturum çağrısı duymadık" diye konuştu.

Kudüs oylaması Evet - Hayır oyu veren BM ülkeleri hangileri tam listesi

BM'deki Kudüs oylaması - Dünya Trump'a one minute çekti