BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,97
ALTIN 2.433,82
HABER /  GÜNCEL

İsrail saldırısı için komite kuruldu

Dışişleri ve Adalet Bakanlığı, İsrail'in kanlı baskınını uluslararası arenada anlatılması amacıyla komite kurdu.

Abone ol

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in başkanlığında İsrail’in yardım gemilerine düzenlediği saldırının ulusal ve uluslararası hukuk boyutunun değerlendirilmesi ve uluslararası soruşturmaya hazırlık yapılaması amacıyla bir komite kuruldu.

Dışişleri Bakanlığı’nda yapılan yazılı açıklamada, İsrail’in 31 Mayıs 2010 tarihinde uluslararası sularda Gazze’ye yardım götüren gemilere yönelik saldırısının Bakanlar Kurulu’nun 14 Haziran 2010 tarihindeki toplantısında ayrıntılı şekilde ele alındığı ifade edildi.

Açıklamada şöyle denildi:

Anılan toplantıda alınan karar uyarınca, söz konusu saldırının ulusal ve uluslararası hukuk boyutunun değerlendirilmesi ve uluslararası soruşturmaya hazırlık yapılması amacıyla Dışişleri Bakanımızın ve Sayın Adalet Bakanımızın başkanlık ettikleri ve Denizcilik Müsteşarlığımız tarafından katılım sağlanan bir komite oluşturulmuştur. Bu komite ilk toplantısını 14 Haziran 2010 tarihinde, ikinci toplantısını ise bugün gerçekleştirmiştir. Söz konusu komitenin toplantıları devam edecektir.