BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,18
ALTIN 2.245,54
GÜNCEL

İsrail polisi Filistinli öğretmenin hastaneye kaldırılmasını da 2.5 saat engelledi

İsrail askerleri, evine girdiği Filistinli öğretmenin üzerine köpekle saldırdı. Köpek, öğretmenin omzunu ve kollarını parçaladı. İsrail askerleri, ağır kanama geçiren Filistinlinin hastaneye kaldırılmasını da 2.5 saat engelledi

Filistinli ilkokul öğretmeni Mabruk Jarrar (39), 3 Şubat gecesi Batı Şeria’daki evinde uyurken bir patlama sesiyle uyandı ve paniğe kapılan eşini çocuklarıyla birlikte yatak odasına aldı. İsrail askerleri, odanın kapısını da patlatıp içeri girdi. Askerler, Jarrar’ın üzerine eğitimli bir köpek saldı. Köpek, Jarrar’ın omzunu ve kollarını ısırıp derisini parçaladı.

Gazete Habertürk'ün haberine göre Jarrar kanlar içinde kalırken, İsrail askerleri öğretmenin eşi ve çocuklarından aramak için soyunmalarını istedi. Askerler, yoğun kanamasına rağmen Jarrar’ın hastaneye kaldırılmasına da 2.5 saat boyunca engel oldu. Hastanede yoğun bakımda tedavisi süren Filistinli öğretmene deri nakli yapılması gerekiyor.

İsrail ordusu ise Jarrar’ın evinin “bir İsrailli askeri öldüren Ahmed Jarrar” ile isim benzerliği nedeniyle basıldığını ifade etti ve yaşanan olayın ‘münferit’ olduğunu açıkladı. Öte yandan İsrail polisinin Gazze’ye önceki gün düzenlediği saldırılarda da 2 kişinin öldüğü ifade edildi. srail güvenlik güçleri, Filistinli protestoculara karşı daha önce de eğitimli köpekleri salmıştı.

Sitene Ekle
Etiketler